Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το παζάρι στο Βελεστίνο
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το παζάρι στο Βελεστίνο

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα το παζάρι στο Βελεστίνο

Σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινά η καθιερωμένη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Σεπτεμβρίου σε οργανωμένο χώρο δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου και παραπλεύρως του 1ου Δημοτικού υ.

Το ενδιαφέρον του κόσμου κάθε χρόνο είναι μεγάλο.

Ο δήμαρχος. Δημήτρης επισήμανε ότι :«Η του Βελεστίνου αποτελεί θεσμό όχι μόνο για το Βελεστίνο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Έναν θεσμό που οι ρίζες του χάνονται στον χρόνο και αποτελούσε πάντα ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και εμπορικά γεγονότα του τόπου.

Προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ποιοτικό που τους παρέχεται σε συνδυασμό με και φθηνές αγορές διαφόρων εμπορευμάτων. Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε από κοντά αυτή την αρμονία της παράδοσης με τη σύγχρονη εμπορική δραστηριότητα».

Το θα λειτουργεί, όπως κάθε χρόνο από τις 6.00 το απόγευμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας και συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, ενώ τον Μάρτιο του 1855 καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα.

Το του Βελεστίνου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν άριστη φιλοξενία και εξυπηρέτηση κάνοντας περιήγηση στις «παράγκες» με τα κάθε είδους εμπορεύματα, τις ψησταριές με το παραδοσιακό και το Λούνα Παρκ για τους μικρούς επισκέπτες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση