Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Αναβιώνει η Ψαράδικη Βραδιά στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου
Αναβιώνει η Ψαράδικη Βραδιά στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αναβιώνει η Ψαράδικη Βραδιά στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου

Η  παραδοσιακή Ψαράδικη βραδιά, θεσμός πλέον, θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 13 Ιουλίου στα Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η θα γίνει στην πλατεία του χωριού με τη συνοδεία ορχήστρας, υπό τη διοργάνωση του  Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλίων “Ο ΗΤΑΥΡΟΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην αναβίωση των παλιών βιωμάτων όταν οι ψαράδες της λίμνης Κάρλας γύριζαν στο χωριό μετά από απουσία 15 ημερών στο ψάρεμα. Έβλεπαν τους δικούς τους, αγόραζαν προμήθειες και γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ψάρια του γλυκού νερού αλιευμένα στη λίμνη Κερκίνη και μαγειρεμένα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Για ακόμη μια χρονιά, η ψαράδικη βραδιά θα πραγματοποιηθεί στα Κανάλια, το Σάββατο 13 Ιουλίου  το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με φρέσκο ψάρι, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική.

Μια προσπάθεια που γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίων “Ο Ήταυρος” για την παρουσίαση και ανάδειξη παράλληλα των πλεονεκτημάτων και της ομορφιάς του τόπου και η οποία υλοποιείται με την συμβολή  της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου.

Η ψαράδικη βραδιά είναι ένας θεσμός που μετράει πολλά χρόνια και λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι, στα Μαγνησίας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους ψαράδες της παλιάς λίμνης Κάρλας (εξού και το όνομα) και πρωτοδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίων.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ και το γλέντι θα κρατήσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες  αφού τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και το κέφι των ανθρώπων υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα σκηνικό απόδρασης, με γεύσεις και μουσικές.

Στην ψαράδικη βραδιά θα διενεργηθεί παράλληλα αγορά με πλούσια δώρα για την ενίσχυση του συλλόγου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η  οποία, πέρα από την ψυχαγωγία,  συμβάλλει στην ανάδειξη ενός από τους πιο γραφικούς οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου .

Όπως, άλλωστε  είναι γνωστό  η λίμνη Κάρλα, η αρχαία Βοιβηίδα, μετά την αναγέννησή της,  αναζητά νέες προοπτικές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση