Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ανάδειξη αναδόχου για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Στεφανοβικείου 
Ανάδειξη αναδόχου για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Στεφανοβικείου 

Ανάδειξη αναδόχου για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου Στεφανοβικείου 

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 θα γίνει  η δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΡΛΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ », προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Ο χώρος που θα δημιουργηθεί το Αθλητικό του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη Λίμνη .

Στόχος είναι η ανακατασκευή υπάρχοντος κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με σκοπό την αισθητική του αναβάθμιση και τη χρήση του κτιρίου για αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Με την δημιουργία του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου, θα παραδώσουμε στους δημότες μας ένα έργο-κόσμημα για την περιοχή μας, παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Εκτός από την αναψυχή και ψυχαγωγία των δημοτών θα αποτελέσει και έναν χώρο προπόνησης για αθλητές μέσα από άριστες προδιαγραφές εμπνέοντας τους νέους στην ενασχόληση τους με τον υγιή αθλητισμό».

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Η τεχνική περιγραφή αφορά στην αρχιτεκτονική μελέτη της ανακατασκευής ανενεργού κτιρίου, του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του και περιλαμβάνονται τα έργα:

Το ανενεργό κτίριο, διαστάσεων 20,20Χ49,60 μ2, αποτελείται από τρείς αίθουσες Α,Β,Γ.

Η ενιαία αίθουσα Α του ανενεργού κτιρίου, διαστάσεων 20,20Χ35,00 μ2, θα διαμορφωθεί σε αθλητικό χώρο μπάσκετ – βόλεϊ με ένα χώρο πτυσσόμενων κερκίδων για την παρακολούθηση παιχνιδιών.

Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και δη πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η αίθουσα Β του ανενεργού κτιρίου, διαστάσεων 20,20Χ7,00 μ2, θα διαμορφωθεί κατά ένα μέρος με τουαλέτες – αποδυτήρια αθλητών και το άλλο μέρος θα διαμορφωθεί σε κυλικείο – αναψυκτήριο.

Στο κτίριο θα κατασκευαστούν ειδικοί χώροι υγιεινής των ΑΜΕΑ.

Η αίθουσα Γ , διαστάσεων 20,20Χ7,00 μ2, προτείνεται ως αίθουσα Γυμναστικής.

Την εν λόγω αίθουσα θα μπορούν να την χρησιμοποιούν και οι Χορευτικοί Σύλλογοι του Δήμου για τα μαθήματα χορού.

Οι προτεινόμενες διατηρούν το κτίριο, δεν αλλοιώνουν τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά του χαρακτηριστικά και γίνεται χρήση εφαρμογών φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς, επίσης, υιοθετούνται αρχές και υλικά βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Οι αποκατάστασης έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του κτιρίου μέσω της λειτουργίας του αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του ως εστία αθλητική, πολιτιστική, τουριστική, αλλά και ως χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η προτεινόμενη παρέμβαση θα εξυπηρετήσει, επίσης, ανάγκες της περιοχής για σύγχρονους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, η ανάπτυξη των οποίων λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αθλητικά, παιδαγωγικά, περιβαλλοντικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων, ως μέσο βελτίωσης της ελκυστικότητας του οικισμού ως τουριστικός προορισμός.

Οι εργασίες παρέμβασης θα περιλαμβάνουν: οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και εργασίες πρασίνου.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, (έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων) θα κατασκευασθούν:

 • ένα 5Χ5

 • δύο γήπεδα

 • παιδική χαρά

 • χώρος καθιστικού – αναψυκτηρίου,

 • τεχνητή λίμνη

 • υπαίθριο θέατρο

 • Αλσύλλιο Πελαργών

 • Διαδρομές για , ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής

Κατασκευή τεχνητής λίμνης

Η μικρή τεχνητή λίμνη με την ξύλινη δημιουργείται κεντρικά του χώρου στη νοτιοανατολική πλευρά και θα αποτελεί έναν υδάτινο κήπο συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας

Η ξύλινη προβλέπεται να έχει μήκος από 7-10 μμ, ανάλογα με την τελική διαρρύθμιση των άκρων της τεχνητής λίμνης και πλάτος 1,50 μ. Η μορφή της θα είναι απλή και θα αποτελείται από ξύλινες οριζόντιες δοκούς, με δάπεδο από ξύλινες σανίδες πλάτους 20 εκ. και πάχους 5 εκ. από ξυλεία κατάλληλη για εξωτερικούς χώρους, οι οποίες θα φέρουν αντιολισθητικές εγκοπές παράλληλα στη διάσταση του μήκους τους.

Θα υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα από ξυλεία σε ύψος 1,00 μ. για την προστασία των διερχόμενων.

Αλσύλλιο Πελαργών

Προβλέπεται χώρος πρασίνου όπου θα τοποθετηθούν ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ που στην απόληξη τους θα υπάρχει μεταλλική στεφάνη – στην περίμετρο της εσωτερικά θα τοποθετηθούν κλαδιά- που θα αποτελέσει φωλιά πελαργών. Όπως γνωρίζουμε το είναι πέρασμα πελαργών όπου κάνουν τις φωλιές τους σε τυχαίες θέσεις στον οικισμό πάνω σε υφιστάμενους στύλους της ΔΕΗ.

Οι φωλιές αυτές θα τοποθετηθούν στο Αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί στον ανωτέρω χώρο και θα αποτελέσει ένα αξιοθέατο της περιοχής.

Η προτεινόμενη παρέμβαση θα αποτελέσει έλξης και επισκεπτών της περιοχής και ιδιαίτερα των επισκεπτών στην Λίμνη που απέχει δύο χιλιόμετρα από τον χώρο παρέμβασης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

 • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

 • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση