Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ » Ακυρώθηκε η δωρεάν παραχώρηση του σταδίου Βελεστίνου στον Σύλλογο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
Ακυρώθηκε η δωρεάν παραχώρηση του σταδίου Βελεστίνου στον Σύλλογο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

Ακυρώθηκε η δωρεάν παραχώρηση του σταδίου Βελεστίνου στον Σύλλογο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

Ακυρώθηκε από τον γεν. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης η του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου περί «δωρεάν παραχώρησης χρήσης στον σύλλογο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» του δημοτικού σταδίου υ, ως έδρα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα και κύπελλο της Γ΄ εθνικής ερασιτεχνικής περιόδου 2016 – 2017.
Στο σκεπτικό της ς, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου η παραχώρηση της χρήσης είναι δυνατή μόνο προς αυτά των οποίων ο σκοπός λειτουργίας τους είναι αποκλειστικά είτε κοινωφελής, είτε κατευθυνόμενος στην προαγωγή των τοπικών συμφερόντων.
Περαιτέρω σύμφωνα με τα άρθρα 108 επ. του ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄) οι Π.Α.Ε. είναι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, κατά την έννοια των διατάξεων του ανωτέρω νόμου, σκοπός των οποίων σύμφωνα με το άρθρο 65 του ιδίου ως άνω νόμου είναι η δημιουργία, η οργάνωση και η επαγγελματικής αθλητικής ομάδας, η οργάνωση επίσημων ή φιλικών αθλητικών αγώνων επαγγελματικού χαρακτήρα της ομάδας αυτής και η συμμετοχή της σε κάθε είδους αγώνες, η οργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν το άθλημα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τους ισχύοντες εκάστοτε κανονισμούς, τους σκοπούς και τις αποφάσεις του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, καθώς και η εν γένει διαχείριση οποιωνδήποτε θεμάτων αφορούν τη δραστηριότητά τους.
Από τις διατάξεις προκύπτει ότι οι Π.Α.Ε. είναι νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου επιδιώκοντας μέσα από τη συμμετοχή και τη διοργάνωση εκδηλώσεων του συγκεκριμένου αθλήματος την επίτευξη κέρδους και απασχολούν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί η δραστηριότητά τους αποκλειστικά κοινωφελής ή κατευθυνόμενη στην προαγωγή των τοπικών συμφερόντων κατά την έννοια του άρθρου 185 ΚΔΚ.
Ο σκοπός της παραπάνω δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού σταδίου υ δεν εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 2 άρθ. 185 Ν. 3463/2006 (κοινωφελής ή προαγωγή τοπικών συμφερόντων), ενώ ο φορέας αφορά σε αθλητικό σωματείο ημιεπαγγελματικού χαρακτήρος, με προφανή οικονομική δραστηριότητα, όπως κυρίως, παροχή αθλητικού θεάματος επ' αντιτίμω, ποδοσφαιριστών με οικονομικά ανταλλάγματα κ.λπ.
Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής ς του άρθρου 152 εντός ς ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση