Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Ρ. Φεραίου για απευθείας εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος
Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Ρ. Φεραίου για απευθείας εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος

Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Ρ. Φεραίου για απευθείας εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος

Ακυρώθηκε με του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, η υπ’ αριθμ. 7/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου περί «απ’ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος Περιβλέπτου».

Στο αιτιολογικό της απόφασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μετά από άγονη για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στο , εγκρίθηκε από το Συμβούλιο η απ’ ευθείας εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος.

Σύμφωνα με το ιστορικό μέρος της απόφασης, ενδιαφερόμενος κατέθεσε αίτηση, για την ενοικίαση του συγκεκριμένου δημοτικού καταστήματος Περιβλέπτου, δεσμευόμενος προφορικά ότι θα καταθέσει στο άμεσα επόμενο χρονικό διάστημα, όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στην 180/2016 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας.

Με την αίτησή του ο ενδιαφερόμενος ζήτησε την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος Περιβλέπτου, προκειμένου να το λειτουργήσει ως Αναψυκτήριο, Καφέ – Ουζερί και ανέφερε ότι με την ανάθεση, θα προκαταβάλει τα ενός έτους».

Με έγγραφο του Δήμου προς τον μισθωτή ζητήθηκε εντός πέντε εργάσιμων ημερών, ήτοι, έως 13-2-2017, η προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών (εγγυητική , ενημερότητα, δημοτική ενημερότητα, καταβολή πρώτου ετήσιου μισθώματος), ενώ με την από 22-2-2017 συνημμένη στην κρινόμενη πράξη αίτηση του ως άνω μισθωτή, δηλώθηκε από τον ίδιο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου η έλλειψη δυνατότητας προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας από τον ενδιαφερόμενο πριν την παρέλευση τριμήνου.

Επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι, δεν πληρούνται οι τιθέμενες από το Δήμο Ρήγα Φεραίου νόμιμες προϋποθέσεις για την απ’ ευθείας εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος Περιβλέπτου κι αντίκειται στις κείμενες διατάξεις η απ’ ευθείας εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων κατόπιν προφορικών δεσμεύσεων των μισθωτών, κατ’ αντίθεση προς τον έγγραφο τύπο των σχετικών πράξεων, ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου περί «απ’ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος Περιβλέπτου», ενώ κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί , ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση