Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Άκυρη απόφαση του Δήμου Ρ. Φεραίου για παραχώρηση αίθουσας του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο Σύλλογο Αγ. Αθανασίου
Άκυρη  απόφαση του Δήμου Ρ. Φεραίου για παραχώρηση αίθουσας του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο Σύλλογο Αγ. Αθανασίου

Άκυρη απόφαση του Δήμου Ρ. Φεραίου για παραχώρηση αίθουσας του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο Σύλλογο Αγ. Αθανασίου

Ακυρώθηκε από την Διοίκηση Θεσσαλίας, η υπ’ αριθμ. 191/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου περί «έγκρισης αιτήματος του Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, περί της παραχώρησης αίθουσας στις νέες εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του».

Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι η παραχώρηση σχολικού χώρου στο Σύλλογο Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, αφορά νομικό πρόσωπο το οποίο είναι κατά τεκμήριο οικονομικά αυτόνομο με βασική πηγή εσόδων του τις συνδρομές των μελών του. Επίσης, παρά την σαφή πρόβλεψη του νόμου ότι, αίθουσες ή χώροι ενεργών διδακτηρίων δύνανται να παραχωρηθούν μόνον για χρονικά διαστήματα που αυτοί δεν χρησιμοποιούνται, και μόνο για εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος, εδώ, και δη σε νεόκτιστο υφίσταται παραχώρηση μακροχρόνιου χαρακτήρος, αποκλειστικά για της έδρας του.

Ο νόμος ορίζει σαφώς ότι η παραχώρηση είναι δυνητική μόνον στην περίπτωση οργάνωσης και πραγματοποίησης εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος και όχι για την εν γένει κάλυψη των αναγκών του, ενώ κατά του Νομού η συγκεκριμένη παραχώρηση, αφορά σε μακροχρόνιου χαρακτήρος τριετή παραχώρηση σχολικής αίθουσας δίχως, τον ορισμό προϋποθέσεων χρήσης του ως άνω χώρου (ώρες χρήσης, δραστηριότητες, διατήρηση του διδακτηρίου για το σκοπό που προορίζεται κ.λπ.)

Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί , από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση