Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Δήμου Ρήγα Φεραίου
Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Δήμου Ρήγα Φεραίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η  Ανοιχτή Εθελοντική αιμοδοσία την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ από 9.00 π.μ. έως 13.00 στον πεζόδρομο Βελεστίνου, στον χώρο του ΚΑΠΗ,  με πρωτοβουλία  της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνδιοργάνωση  με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη»  και μαζί με τους τοπικούς συλλόγους  : Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», Αγ. Αθανασίου, Φίλων Νέων Αγ. Γεωργίου, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου, Σύλλογος Απανταχού Βενετιωτών, Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία», Σύλλογος Γυναικών «Υπέρεια κρήνη», Αθλητικός Σύλλογος «Ρήγας Φεραίος», Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου Α.Σ. «Άδμητος», Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Διάπλαση», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου .

Ευχαριστούμε όλους τους δημότες μας που συμμετείχαν συμβάλλοντας έμπρακτα με τις δυνάμεις τους σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, όπως είναι η προσφορά αίματος από την οποία εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές.

Σημαντική η παρουσία των νέων αιμοδοτών που μας δίνουν αισιόδοξα μηνύματα.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνδιοργανώνει τουλάχιστον  δύο φορές το χρόνο  αιμοδοσία με τους τοπικούς φορείς. Σε κάθε  αιμοδοσία συμμετέχουν άτομα από τον Δήμο μας , τα οποία δεν δίνουν απλά αίμα, αλλά παράλληλα δίνουν και την ευκαιρία στους ασθενείς να έχουν την θεραπεία που τους χρειάζεται. Από την άλλη, καθοριστική είναι η συμβολή τους στην και του εθελοντισμού.

Ενημερώνουμε τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν αίμα και δεν κατέστη δυνατό θα πραγματοποιηθεί νέα αιμοδοσία από τον Σύλλογο Περιβολιωτών στον πεζόδρομο Βελεστίνου και στο Χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Ρήγα Φεραίου,  το απόγευμα της 23ης Μαρτίου.

Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και μάλιστα αυξάνονται   λόγω μείωσης της καθιερωμένης προσφοράς. Ιδιαίτερα φέτος, λόγω και της πανδημίας της Covid-19, η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος είναι πολύ μεγαλύτερη, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση