Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός των σχολείων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας παρευρέθηκε στους Αγιασμούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Βελεστίνου, οι οποίοι τελέστηκαν παρουσία του Σεβασμιότατου μητροπολίτη και Αλμυρού Ιγνατίου.

Ο κ. Νασίκας ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη για το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Ο κ. Νασίκας, επισήμανε: «Ξεκινώντας η νέα χρονιά, εύχομαι να έχετε δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα και να απολαύσετε το ταξίδι της γνώσης, αποκομίζοντας τα οφέλη και τις δεξιότητες που θα σας οδηγήσουν στην πρόοδο αλλά και θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Εύχομαι καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην απόκτηση γνώσεων και αξιών, καθώς και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών με ευσυνειδησία, με σκοπό την πρόοδο και την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Καλή χρονιά με υπομονή να ευχηθώ και στους γονείς, για την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνουν κάθε χρόνο, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους ό,τι θα τους ωφελήσει για το αύριο.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω των υπηρεσιών και των Σχολικών Επιτροπών του, έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής ώστε να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία. Με την άριστη που διακρίνει τη σχέση μας με τα σχολεία έως και σήμερα, θα στηρίξουμε και τη φετινή χρονιά υλικά και ηθικά, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, το χώρο της εκπαίδευσης και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η λειτουργία των σχολείων πάντα με σεβασμό και ευαισθησία σε κάθε ζήτημα που ανακύπτει».

Στους  αγιασμούς παρευρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Συμεών Μπαλής,   η ΠΕ Μαγνησίας,  Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Γεώργιος Καλτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεώργιος Κίτσιος και Δημήτρης Λουφόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Νικόλαος Πρίντζος και Σταύρος Χατζής, ο πρώην αντιδήμαρχος  Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δ. Ρήγα Φεραίου, δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Σκρίμπας, ο του ΠΕΒ Γεώργιος Ουρουμίδης, ο του Α.Τ. Βελεστίνου Στέφανος Καρκάλης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου Κωνσταντίνος Τσίκας και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκαν και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.

"Αλιεύοντας" την είδηση