Βρίσκεστε εδώ:  / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / 25η Μαρτίου 2021-Έναρξη εκδηλώσεων επετειακού έτους για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου
25η Μαρτίου 2021-Έναρξη εκδηλώσεων επετειακού έτους για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

25η Μαρτίου 2021-Έναρξη εκδηλώσεων επετειακού έτους για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Ρήγα Φεραίου, ως η γενέτειρα του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή θα βρεθεί στο επίκεντρο των εκδηλώσεων με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων ποικίλου χαρακτήρα σε με φορείς, συλλόγους και πολίτες.

Συγκεκριμένα, ήδη, διοργανώνονται και προετοιμάζονται εκδηλώσεις πολιτιστικού, αθλητικού, κοινωνικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα προσαρμοστούν στα γενικότερα μέτρα, που θα εφαρμοστούν, λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

Ο θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων την 25η Μαρτίου 2021, ημέρα επετείου της Ελληνικής Επανάστασης με ένα λιτό αλλά συμβολικό εορτασμό στον χώρο του Ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή, σύμφωνα με τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου,  με περιορισμό στον αριθμό των παρευρισκομένων , βάσει των οδηγιών της πολιτείας και θα ακολουθήσει τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας, όπου αποτυπώνεται η ιστορική επέτειος.

Κατά την ίδια ημέρα και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Σούρλα «Η στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους. 200 Χρόνια από την του 1821», στην οποία συμμετέχει με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας δήλωσε : «Ο Ρήγα Φεραίου συνδέεται άρρηκτα με το μεγαλείο του επαναστατικού έτους «1821», καθώς «γέννησε» μία από τις ενδοξότερες προσωπικότητες του Ελληνικού Έθνους, τον Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίο, πρωτεργάτη της επανάστασης.

Για το επετειακό έτος 2021 έχουμε προγραμματίσει και, ήδη, προετοιμάζουμε μια σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων με συμμετοχή διαφόρων φορέων, συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών.

Λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, οι εκδηλώσεις μας θα προσαρμοστούν αναλόγως και οι ημερομηνίες θα προσδιορισθούν με βάση το επιτρεπτό των οδηγιών της πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενοι τα μέτρα, θα τιμήσουμε, όπως αρμόζει τον Ρήγα μας και όλη την ιστορία της Επανάστασης του 1821, με αξιόλογες και ουσιαστικές διοργανώσεις».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φιλικά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/1M4i0VP6rv -

  • Ο Νίκος Μπουντούρης προπονητής του αντρικού τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Βόλου - https://t.co/0yooLOAUTt… -

  • Μικρής έκτασης #πυρκαγιά σε #ελαιοπερίβολο στον Αμπωβό Αφήσσου #Άφησσος #ελαιοπερίβολο… - https://t.co/yA61fQVkS3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση