Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / “Θηλιά στο λαιμό” η Airbnb για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων
“Θηλιά στο λαιμό” η Airbnb για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων

“Θηλιά στο λαιμό” η Airbnb για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων

“Θηλιά στο λαιμό” χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και στη Μαγνησία τη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών – Airbnb- κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και 17:00 στο ξενοδοχείο Park, ενώ ο   ζητά  από τους βουλευτές του νομού να φροντίσουν για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη Γενική Συνέλευση ήταν η προβολή της περιοχής   στις εκθέσεις εξωτερικού, η και ανάδειξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και η νέων μορφών τουρισμού.

Σε αυτά τα θέματα αναφέρθηκαν και η και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Τοποθετούμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Αθανάσιος Σπύρου ανέφερε ότι είναι πολύ θετική η προσπάθεια προβολής και η ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού, όπως ο ενάλιος, περιπατητικός, αθλητικός κτλ, και ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια που κάνουν τόσο η επιτροπή τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής στο νομό μας την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα όσο και τον Δήμο Βόλου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Αναστάσιο Μπατζιάκα.

Όπως είπε όμως ο κ.Σπύρου «…Οφείλουμε να επισημάνουμε και τα αρνητικά δεδομένα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και είναι δυσβάσταχτα για τις μικρές μας επιχειρήσεις, όπως η υπερφορολόγηση, παρότι η σημερινή Κυβέρνηση έδειξε θετικά δείγματα για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, καθώς και το παράπλευρο κόστος της νομιμότητας. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η νέα μορφή βραχυχρόνιας μίσθωσης, με πιο γνωστή την airbnb, που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και η οποία τείνει να αποδιοργανώσει τον κλάδο μας. Προς τούτο καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να φροντίσουν για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων του κλάδου μας…»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Βουλευτών Ζέττας Μακρή και Αθανάσιου Λιούπη, η Δωροθέα , ο αντιδήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αναστάσιος Μπατζιάκας, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Απόστολος Νάσιος. Επίσης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Τρύφων Πλαστάρας και η γεν. γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλειος Καραουλάνης και ο αντιπρόσωπος του ΕΟΤ ΠΥΤ Θεσσαλίας Νικόλαος Σαρούκος.

Χαιρετισμούς και ευχές έστειλαν με έγγραφη επιστολή οι βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

"Αλιεύοντας" την είδηση