Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Κοκορομαχίες” Μεγάλη Βδομάδα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας
“Κοκορομαχίες” Μεγάλη Βδομάδα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

“Κοκορομαχίες” Μεγάλη Βδομάδα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Με μεγάλη έκπληξη, όπως και αρκετοί επιχειρηματίες, διαπιστώσαμε την αποστολή ειδοποιητηρίων – «ραβασάκια» στην κορύφωση της πανδημίας, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Τα «ραβασάκια» αυτά τους υπενθυμίζουν παλαιότερες και τρέχουσες οφειλές και τους καλούν να προσέλθουν για τακτοποίηση. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό δημιούργησε «τσουνάμι» αντιδράσεων σε αρκετούς επιχειρηματίες, όχι τόσο για τις οφειλές τους, όσο για την φοροεισπρακτική συμπεριφορά του Επιμελητηρίου, και ειδικά αυτή τη στιγμή, μια στιγμή πρωτοφανούς και πρωτόγνωρης κατάστασης. Αυτό αποτελεί μια συμπεριφορά πέραν πάσης λογικής, εκτός τόπου και χρόνου.

Τα παραπάνω τονίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαγνησία 2025” Τρύφων Πλαστάρας και προσθέτει:  “Τη στιγμή που κλείνουν, τη στιγμή που το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο, τη στιγμή που το οικογενειακό εισόδημα φθίνει, τη στιγμή που η καταναλωτική δύναμή μας μειώνεται, το Επιμελητήριο Μαγνησίας «καινοτομεί»! Στέλνοντας στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου, τα «ραβασάκια» τα οποία φτάνουν στα χέρια των επιχειρηματιών 60 ημέρες μετά!!! Και μάλιστα «καινοτομεί» τόσο δυνατά που η Διοικητική Επιτροπή δεν έχει λάβει καμία απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος! Άραγε θέλουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση σύγχυσης και πανικού στην αγορά, γι' αυτό αδιαφορούν;;

Επειδή προφανώς το ενδιαφέρον τους στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις και τη στιγμή που οι ψευτο-δικαιολογίες για πληρωμή μέχρι 31/12/2020, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, προτείνουμε τα ακόλουθα:

  1. Πάγωμα των συνδρομών για το 2020, και όσο διαρκέσει αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση

  2. Έκδοση πιστοποιητικών μόνο με την πληρωμή του πιστοποιητικού, ανεξάρτητα από το αν είναι οικονομικά τακτοποιημένος ή όχι ο

  3. Καμία αμοιβή της Διοικητικής Επιτροπής για το 2020, ενόψει αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης

Αντανακλαστικά για την είσπραξη χρημάτων έχετε στο μέγιστο βαθμό! Αντανακλαστικά για την έξοδο του Επιμελητηρίου από την αδράνεια έχετε;;; Επιτέλους αναμένουμε πρωτοβουλίες από έναν θεσμό που θα έπρεπε να είναι αποκούμπι των επιχειρηματιών και να μην λειτουργεί μόνο σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός! Επιτέλους ξεφύγετε από το καθεστώς της φωτογραφίας και των μηδαμινών παρεμβάσεων! Θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε το Επιμελητήριο «συμπαίκτη» και όχι «αντίπαλο» του επιχειρηματία! Σταματήστε τα ταξιδάκια για το 2020 και ελάτε να σχεδιάσουμε το «επιχειρείν» της επόμενης ημέρας ΣΟΒΑΡΑ, ΥΠΕΥΘΥΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΑ!

Τέλος, εις ό,τι αφορά την μικροπολιτική, για να υπάρξει μικροπολιτική, σημειώνουμε προς τον/την συντάκτη του Δελτίου Τύπου, πρέπει να υπάρξει πρώτα πολιτική! Και πολιτική σημαίνει δράσεις και πρωτοβουλίες!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δικαιολογεί την αδράνειά του, λόγω της τρέχουσας κατάστασης! Και ειδικά ένας φορέα που έπρεπε να είναι 24 ώρες το 24ωρο σε εγρήγορση….”

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου

Νωρίτερα, από το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:  “Επειδή οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για την χ και την επιχειρηματικότητα που βρίσκεται στο ναδίρ  και προς αποφυγή οποιωνδήποτε εντυπώσεων οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις.

Πάγια διαδικασία εδώ και χρόνια που τηρείται απαρέγκλιτα από όλες τις Διοικήσεις διαχρονικά είναι να αποστέλλονται μέσω ΕΛΤΑ ειδοποιήσεις πληρωμών προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου που αφορούν το και τη συνδρομή προς το Επιμελητήριο, τα οποία αποτελούν και Δημόσια έσοδα.

Έτσι και φέτος, η έναρξη αποστολής των ταχυπληρωμών αυτών ξεκίνησε μέσω ΕΛΤΑ στις 10 Φεβρουαρίου, πολύ πριν ξεκινήσει η περιπέτεια στην χ μας με την πανδημία του κορωνοϊού και πολύ πριν ληφθούν τα πρώτα μέτρα από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Σημειωτέον δε, ότι στο ενημερωτικό έγγραφο αναγράφεται ως προθεσμία πληρωμής της οφειλής η 31η/12/2020.

Η εξάπλωση της πανδημίας έχει φέρει την ανθρωπότητα προ των πυλών ενός παγκόσμιου , όπως αυτό του 1930.

Η τοπική επιχειρηματικότητα έχει δεχθεί θανάσιμο πλήγμα και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις επιπτώσεις στην εθνική μας οικονομία. Θεωρούμε λοιπόν ότι μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ανώφελο –για να μην πούμε ανήθικο- ορισμένοι να αναλώνονται σε μικροπολιτικές κοκορομαχίες ώστε να πλήξουν την Διοίκηση.

Είναι η ώρα να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και μαζί να αντιμετωπίσουμε το νέο τσουνάμι που θα έρθει με το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης αυτής περιπέτειας.”

Απάντηση στη δήλωση Μπσδάνη

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΝΗΣΙΑ 2025» απαντώντας στις Μπασδάνη σημείωσε: «Δεν πρόκειται να πέσω στο επίπεδο του κ.Τέλη Μπασδάνη. Ο γυρολόγος της πολιτικής (όλοι γνωρίζουν σε πόσα κόμματα και παρατάξεις έσπευσε κατά καιρούς να πιάσει στασίδι) θα έπρεπε τουλάχιστον να κοκκινίζει όταν επικαλείται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, διότι ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτά. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, διότι αυτό που προέχει και εμείς το έχουμε κάνει πράξη είναι να μην βρεθεί κανείς μόνος του σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση