Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο , μεταξύ Χανίων και Ζαγοράς, από φωτιά που πιθανόν άναψε αγρότης, για να κάψει και οι άνεμοι ισχύος 5-6 μποφώρ καθιστούν την κατάσταση δύσκολη.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 19.45 και επί τόπου μετέβησαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα του κλιμακίου Αργαλαστής, με 13 , που δίνουν «μάχη» για να σβήσουν τιες ώστε να μην επεκταθούν.

Δύο σχεδόν ταυτόχρονα στο ορεινό Πήλιο

Δύο ήταν οι που ξέσπασαν λίγο πριν βραδιάσει στο ορεινό Πήλιο, πιθανόν από αγρότες που έκαιγαν και φούντωσαν από τους ανέμους έντασης 6 μποφόρ, ενώ τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 19.45 στο και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα του κλιμακίου Αργαλαστής, με 13 , που έδωσαν «μάχη» με τις , που δυνάμωνε ο αέρας, σε δάσος με καστανιές. Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από ανθρώπινο παράγοντα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο χώρο που ξέσπασε, οι βρήκαν κομμένα ξύλα!

Περίπου μια ώρα αργότερα, φωτιά ξέσπασε σε έκταση με ελαιοπερίβολα, πάνω από τη , το πιθανότερο από φωτιά που υπήρχε και καιγόταν ξερά χόρτα.

Οι πυροσβέστες την αντιμετώπισαν άμεσα, γιατί βρισκόταν κοντά, ενώ λίγο μετά τις 11 τη νύχτα οι δύο τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, αν και επί τόπου θα έμεναν οχήματα όλη τη νύχτα, γιατί υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Στην περίπτωση του Καραβώματος εκτιμάται ότι κάηκε δάσος σε έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων και της Ζαγοράς, ελαιόδενδρα σε έκταση περίπου 1,5 στρέμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια Pfizer και AstraZeneca: Ποιο παράγει τα περισσότερα αντισώματα - https://t.co/O8QPCZU24g -

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης - https://t.co/ltS93yyLVm -

  • Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής δικύκλων στον Βόλο  - https://t.co/4X2okT9UHh -

"Αλιεύοντας" την είδηση