Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα

Πυρκγιά ξέσπσε στο Καράβωμα, μεταξύ Χανίων και Ζς, από φωτιά που πιθανόν άναψε αγρότης, για να κάψει ξερά και οι άνεμοι ισχύος 5-6 μποφώρ καθιστούν την κατάσταση δύσκολη.

Η ειδοποιήθηκε στις 19.45 και επί τόπου μετέβησαν τρία οχήματα της ς Υπηρεσίας Βόλου και ένα του κλιμακίου Αργαλαστής, με 13 πυροσβέστες, που δίνουν «μάχη» για να σβήσουν τιες φλόγες ώστε να μην επεκταθούν.

Δύο σχεδόν ταυτόχρονα στο ορεινό Πήλιο

Δύο ήταν οι που ξέσπασαν λίγο πριν βραδιάσει στο ορεινό Πήλιο, πιθανόν από αγρότες που έκαιγαν ξερά και φούντωσαν από τους ανέμους έντασης 6 μποφόρ, ενώ τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 19.45 στο Καράβωμα και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ένα του κλιμακίου Αργαλαστής, με 13 πυροσβέστες, που έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, που δυνάμωνε ο αέρας, σε δάσος με καστανιές. Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από ανθρώπινο παράγοντα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο χώρο που ξέσπασε, οι πυροσβέστες βρήκαν κομμένα ξύλα!

Περίπου μια ώρα αργότερα, φωτιά ξέσπασε σε έκταση με ελαιοπερίβολα, πάνω από τη Ζαγορά, το πιθανότερο από φωτιά που υπήρχε και καιγόταν ξερά χόρτα.

Οι πυροσβέστες την αντιμετώπισαν άμεσα, γιατί βρισκόταν κοντά, ενώ λίγο μετά τις 11 τη νύχτα οι δύο τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, αν και επί τόπου θα έμεναν οχήματα όλη τη νύχτα, γιατί υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Στην περίπτωση του Καραβώματος εκτιμάται ότι κάηκε δάσος σε έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων και της Ζαγοράς, ελαιόδενδρα σε έκταση περίπου 1,5 στρέμματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση