Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα με δυνατό αέρα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Καράβωμα, μεταξύ Χανίων και Ζαγοράς, από φωτιά που πιθανόν άναψε αγρότης, για να κάψει ξερά χόρτα και οι άνεμοι ισχύος 5-6 μποφώρ καθιστούν την κατάσταση δύσκολη.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 19.45 και επί τόπου μετέβησαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ένα του κλιμακίου Αργαλαστής, με 13 πυροσβέστες, που δίνουν «μάχη» για να σβήσουν τιες φλόγες ώστε να μην επεκταθούν.

Δύο φωτιές σχεδόν ταυτόχρονα στο ορεινό Πήλιο

Δύο ήταν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν λίγο πριν βραδιάσει στο ορεινό Πήλιο, πιθανόν από αγρότες που έκαιγαν ξερά χόρτα και φούντωσαν από τους ανέμους έντασης 6 μποφόρ, ενώ τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στις 19.45 στο Καράβωμα και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και ένα του κλιμακίου Αργαλαστής, με 13 πυροσβέστες, που έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, που δυνάμωνε ο αέρας, σε δάσος με καστανιές. Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από ανθρώπινο παράγοντα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο χώρο που ξέσπασε, οι πυροσβέστες βρήκαν κομμένα ξύλα!

Περίπου μια ώρα αργότερα, φωτιά ξέσπασε σε έκταση με ελαιοπερίβολα, πάνω από τη Ζαγορά, το πιθανότερο από φωτιά που υπήρχε και καιγόταν ξερά χόρτα.

Οι πυροσβέστες την αντιμετώπισαν άμεσα, γιατί βρισκόταν κοντά, ενώ λίγο μετά τις 11 τη νύχτα οι δύο πυρκαγιές τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο, αν και επί τόπου θα έμεναν οχήματα όλη τη νύχτα, γιατί υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Στην περίπτωση του Καραβώματος εκτιμάται ότι κάηκε δάσος σε έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων και της Ζαγοράς, ελαιόδενδρα σε έκταση περίπου 1,5 στρέμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφοριακή αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες οδηγών στη Λεωφόρο Ειρήνης - https://t.co/2YzHZJwMN7 -

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση