Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πυρκαγιά στις Μικροθήβες

Πυρκαγιά στις Μικροθήβες

Πυρκγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία που ερευνάται, στις 16.45 το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή στις Μικροθήβες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε «στάχτη» πουρνάρια, σε ρέμα και ξερά χόρτα, σε περίπου 90 στρέμματα, ενώ στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός, καθώς φυσούσε και η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις.

Επί τόπου πήγαν επτά υδροφόρα οχήματα με 24 πυροσβέστες, της Π.Υ. και του Κλιμακίου Αλμυρού, που με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. , πύραρχο Χαράλ. Πόζογλου, έδωσαν «μάχη», καθώς κινδύνεψαν αγροτικές (σιτηρά και κριθάρι).

Τελικά, ο κίνδυνος για τις αποσοβήθηκε και οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο στις 19.30, ενώ εκτιμάται ότι κάηκαν πουρνάρια και ξερά χόρτα σε έκταση περίπου 90 στρεμμάτων.

Φωτιά σε

Την που βρισκόταν σε εξέλιξη η στις περιοχή Μικροθηβών, ξέσπασε , από άγνωστη αιτία στο εσωτερικό που βρίσκεται σε αγροτική έκταση, μερικά χιλιόμετρα μετά το δάσος Κουρί, στον Αλμυρό.

Η φωτιά ξέσπασε στις 17.30 και επί τόπου πήγαν άμεσα ένα υδροφόρο όχημα με τρεις πυροσβέστες, που κατάφεραν και πρόλαβαν τη φωτιά στην έναρξή της, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει τρακτέρ που βρισκόταν στην αποθήκη, καθώς και αγροτικά εφόδια.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18.10, με απολογισμό καμένα ξερά χόρτα σε έκταση μερικών τετραγωνικών μέτρων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση