Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πυρκαγιά στις Μικροθήβες

Πυρκαγιά στις Μικροθήβες

Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία που ερευνάται, στις 16.45 το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή στις Μικροθήβες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε «στάχτη» πουρνάρια, σε ρέμα και ξερά χόρτα, σε περίπου 90 στρέμματα, ενώ στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός, καθώς φυσούσε και η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις.

Επί τόπου πήγαν επτά υδροφόρα οχήματα με 24 πυροσβέστες, της Π.Υ. Βόλου και του Κλιμακίου Αλμυρού, που με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου, πύραρχο Χαράλ. Πόζογλου, έδωσαν «μάχη», καθώς κινδύνεψαν αγροτικές καλλιέργειες (σιτηρά και κριθάρι).

Τελικά, ο κίνδυνος για τις καλλιέργειες αποσοβήθηκε και οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο στις 19.30, ενώ εκτιμάται ότι κάηκαν πουρνάρια και ξερά χόρτα σε έκταση περίπου 90 στρεμμάτων.

Φωτιά σε αποθήκη

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά στις περιοχή Μικροθηβών, ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστη αιτία στο εσωτερικό αποθήκη που βρίσκεται σε αγροτική έκταση, μερικά χιλιόμετρα μετά το δάσος Κουρί, στον Αλμυρό.

Η φωτιά ξέσπασε στις 17.30 και επί τόπου πήγαν άμεσα ένα υδροφόρο όχημα με τρεις πυροσβέστες, που κατάφεραν και πρόλαβαν τη φωτιά στην έναρξή της, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει τρακτέρ που βρισκόταν στην αποθήκη, καθώς και αγροτικά εφόδια.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18.10, με απολογισμό καμένα ξερά χόρτα σε έκταση μερικών τετραγωνικών μέτρων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση