Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ψήφο στην αξιοκρατία ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων στη Μαγνησία
Ψήφο  στην αξιοκρατία ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων στη Μαγνησία

Ψήφο στην αξιοκρατία ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων στη Μαγνησία

Ψήφο στη συνέπεια, στην αξιοκρατία και όχι στο ρουσφέτι, αλλά και στην ανιδιοτέλεια, στοιχεία που διακρίνουν το κόμμα ζήτησαν σε συνέντευξη τύπου σήμερα οι έξι της Ένωσης Κεντρώων.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Θεοδ. Ανδρέου έκανε λόγο για μία ομάδα που κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο με μοναδικο στόχο να προσφέρει στον τόπο και η οποία θέτει εννέα σημεία που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά απαιτούν πολιτική βούληση.

Στα εννέα αυτά σημεία-μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται:

-Κατάργηση 300.000 διπλών συντάξεων

-Άμεση επιχορήγησης στα κόμματα και μείωση στο μισό των απολαβών των αιρετών

  • Όχι πάνω από 12 έτη η θητεία των βουλευτών

-Μέγιστη θητεία για τον πρωθυπουργό μια 8ετία

-Απαγόρευση σε συνταξιούχους με άνω των 1000 ευρώ μηνιαία να εργάζονται, ώστε να μειωθεί η ανεργία

-Oι αποσπασμένοι ή υπάλληλοι να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακομη πως η Ένωση Κεντρώων είναι δημοκρατικό κόμμα και εφόσον δεν υπάρχει σταυροφορία, θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους υποψήφιους, με λίστα, εκ περιτροπής, ανά 6μηνο να αλλάζουν για να αποκτούν όλοι κοινοβουλευτική εμπειρία, ενώ για μετεκλογική συνεργασία του κόμματος με άλλα διευκρίνισε: ” θα συνεργαστούμε με το πρώτο κόμμα με την προϋπόθεση να δεχθεί την πρόταση των εννέα μέτρων, χωρίς ανταλλάγματα. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα θα συμμετέχουμε, σε διαφορετική περίπτωση όχι.”

Στη συνέχεια ο Γιάννης Γρηγορίου ανέφερε ότι η Ένωση Κεντρώων εκφράζει ρεαλιστικές απόψεις και θέσεις, λέει μόνο την αλήθεια, είναι ένα κόμμα άφθαρτο που δεν έκλεψε, δεν είπε ψέματα, δεν υπέγραψε μνημόνια και που ο προεδρός του επί 26 χρόνια αγωνίζεται με συνέπεια, ενώ πρόσθεσε:

“Είμαστε μακριά από μικροκομματικές πράξεις, επιθυμούμε μια πολυκομματική με νέα πρότυπα και ηθική. Δεν υπηρετούμε το χάος και τη φτωχοποίηση. Είμαστε αντιμνημονιακοί και πρέπει εργαστούμε όλοι για μια άλλη πορεία της χώρας μετά το 2017. Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπόλογοι, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.Εμείς δουλεύουμε ομαδικά, ξεκινάμε περιοδείες και τα ποσοστά μας ανεβαίνουν καθημερινά”.

Επίσης ο κ. Γρηγορίου αναφέρθηκε στις κοινωνικές προτεραιότητες που θέτει η Ένωση Κεντρώων, με την ίδρυση γραφείων ευρέσεως εργασίας , όπως γίνεται στις , με κοινωνικά παντοπωλεία σε όλους τους νομούς, ενώ έκανε λόγο για ένα αξιοκρατικό κόμμα που το εμπιστεύεται ο κόσμος.

Τέλος ο Γ. Ραπτόπουλος σημείωσε ότι είναι υποψήφιος με το κόμμα ώστε να μπορεί να κοιτάξει αύριο τα παιδιά του στα α και πρόσθεσε: ” Η Ένωση θα μπει στη Βουλή. Είμαστε άνθρωποι του μόχθου, δεν προερχόμαστε από οικογενειοκρατία. Να επικρατήσει μια φορά η αξιοπρέπεια, να έχουμε όσο πιο ισχυρή φωνή, δεν θα απογοητεύουμε κανέναν. Πρεσβεύουμε την ανιδιοτέλεια. Η κρίση που ζουμε δεν είναι οικονομική , αλλά κρίση αξιών.”

Οι έξι υποψήφιοι της Ένωσης Κεντρώων είναι οι:
ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου

  • ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

  • ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου

  • ΤΚΙΩΖΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ του Μιχαήλ

  • ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του Νικολάου

  • ΒΑΡΟΥΤΑ ΝΙΚΗ του Γεωργίου

    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση