Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ψήφισμα Δ.Σ. Αλμυρού για μη υποβαθμιση του Υποθηκοφυλακείου
Ψήφισμα Δ.Σ. Αλμυρού για μη υποβαθμιση του Υποθηκοφυλακείου

Ψήφισμα Δ.Σ. Αλμυρού για μη υποβαθμιση του Υποθηκοφυλακείου

Το Συμβούλιο, διαμαρτύρεται και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία αφορά στη συγχώνευση και μεταφορά των Υποθηκοφυλακείων Αλμυρού και Σούρπης στο Υποθηκοφυλακείο Βόλου και ζητά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του νομοσχεδίου. Αιτούμαστε, εκφράζοντας τα συμφέροντα και την σύμφωνη γνώμη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, την παραμονή των ως άνω υποθηκοφυλακείων στα όρια του Δήμου Αλμυρού.

Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, θα στερήσει την περιοχή μας από την ύπαρξη μιας ακόμη κρατικής υπηρεσίας νευραλγικής σημασίας. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας υποβάθμισης και κατάργησης πολλών άλλων νευραλγικών υπηρεσιών, που συνιστά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και τους επιβαρύνει με επιπλέον κόστη και ταλαιπωρία. Το γεγονός αυτό υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και προκαλεί μεγάλα προβλήματα για την της περιοχής. Οι δημότες μας θα επιβαρύνονται με υπέρμετρο χρηματικό κόστος, αλλά και σημαντικό χρόνο καθυστέρησης για διεκπεραίωση ανάλογων υποθέσεων τους, γιατί θα πρέπει να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του νομού, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ειδικά οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Η επίπτωση από την υλοποίηση του μέτρου, και μάλιστα στις δεινές συνθήκες οικονομικής κρίσης που μαστίζουν τη χώρα, είναι επιβαρυντική για τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου μας, βρίσκεται σε αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση και προφανώς δεν προσφέρει καμία οικονομία λειτουργίας στις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Καλούμε τους εκπροσώπους του νομού μας στο Κοινοβούλιο να υποστηρίξουν το παρόν δίκαιο αίτημα του Δήμου μας.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, στην Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Μαγνησίας, στους Περιφερειακούς Συμβούλους Θεσσαλίας, στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, στον Τοπικό Τύπο και στο διαδίκτυο.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία - https://t.co/IYHHlkSw5Y -

  • Βιωματικά εργαστήρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από την «Πρόταση Ζωής» #ΠΡΟΤΑΣΗΖΩΗΣ - https://t.co/lYnsa0MjQ0 -

  • Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος στη Νεάπολη Βόλου #ΑγίουΤρύφωνος - https://t.co/PFn2J0vzij -

"Αλιεύοντας" την είδηση