Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή
Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή

Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) και η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή (ομάδα κυρίως φοιτητών), προγραμματίζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλίμα, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00 μ., στην Πλατεία Αγίου Νικολάου. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στα γραφεία της ΠΠΜ.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι οικολογικές οργανώσεις έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κλιματικά αλλαγή στον πλανήτη. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Όλοι μάλιστα σήμερα μιλούν πλέον για το επόμενο στάδιο που είναι η κλιματική κρίση η οποία εμφανίζεται με εντονότερα και συχνότερα φυσικά φαινόμενα που συνεπάγονται μεγάλες καταστροφές, σε πολλές περιοχές του πλανήτη και με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις.

Δυστυχώς οι ηγέτες των χωρών του πλανήτη που συνεδριάζουν, από την περασμένη Τρίτη, στη Γλασκώβη δε φαίνονται διατεθειμένοι να πάρουν ριζικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση με το να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής. Για το λόγο αυτό και φορείς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο κινητοποιούνται μεθαύριο Σάββατο για να στείλουν το ότι τα μέτρα έπρεπε να έχουν παρθεί χθες.

Οι Βολιώτες, που γνωρίζουν τί σημαίνει του περιβάλλοντος, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μιας σειράς άλλων περιβαλλοντικών προβλημάτων, πρέπει να δώσουν το παρόν στη τον Άγιο Νικόλαο.

Για το θέμα αυτό θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή στις 12 μ. στο Παπαστράτου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση