Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των αλκοολούχων προϊόντων
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των αλκοολούχων προϊόντων

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των αλκοολούχων προϊόντων

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των αλκοολούχων προϊόντων για το έτος 2017, υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου, του Γενικού Χημείου του Κράτους και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός του εν λόγω πρωτοκόλλου συνεργασίας, είναι ο έλεγχος, με τη μορφή δειγματοληψίας, συμμόρφωσης των αλκοολούχων προϊόντων προς την ισχύουσα Νομοθεσία, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις ως άνω Υπηρεσίες για την προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας εν γένει.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας είναι η προστασία τόσο των καταναλωτών, όσο και των συμφερόντων των παραγωγών. Οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση τυχόν παραβάσεων και στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων με την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία και πιθανή διάθεση (κυρίως σε μέρη που διασκεδάζουν οι νέοι), προϊόντων ακατάλληλων για εμπορία και ανθρώπινη κατανάλωση. Στους παραβάτες και σε όσους δεν συμμορφώνονται με την ισχύουσα Νομοθεσία θα είμαστε αμείλικτοι και θα επιβληθούν όχι μόνο τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και όσα προβλέπονται από τις διατάξεις σχετικών νόμων».

Το πρωτόκολλο συνεργασίας θα εκτελεστεί μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους και θα περιλαμβάνει δειγματοληψίες οίνων και αλκοολούχων ποτών, που θα διενεργηθούν από κοινού, με τη συμμετοχή υπαλλήλων και των δύο εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. Οι δειγματοληψίες αυτές θα επικεντρωθούν κυρίως σε καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής και ιδιαίτερα σε αυτά που λειτουργούν κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες (μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου παρατηρείται αθρόα προσέλευση καταναλωτών. Τα δείγματα των οίνων θα ληφθούν από την Υπηρεσία, ενώ τα δείγματα των αλκοολούχων ποτών, από τη Χημική Υπηρεσία Βόλου, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας. Όλα τα δείγματα θα αναλυθούν στα εργαστήρια της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στον Βόλο ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την «ΑΓΕΤ»… - https://t.co/1f74M3QVzw -

  • Κορωναϊός: Συναγερμός στην Ξάνθη - https://t.co/CoragyluRi -

  • Κοινό αίτημα Ισπανίας - Ιταλίας για ταχύτερο άνοιγμα συνόρων στην ΕΕ - https://t.co/kyVbjyQufL -

"Αλιεύοντας" την είδηση