Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρώτη Ποδηλατοδρόμια Κάρλας για την ανάδειξη της λίμνης και της περιοχής
Πρώτη Ποδηλατοδρόμια Κάρλας για την ανάδειξη της λίμνης και της περιοχής

Πρώτη Ποδηλατοδρόμια Κάρλας για την ανάδειξη της λίμνης και της περιοχής

Ποδηλατικό γύρο Κάρλας διοργανώνει για πρώτη φορά ο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ) την 28 Ιουνίου 2015 στις 9 το πρωί με στόχο τη γνωριμία και προβολή της νεοσύστατης λίμνης Κάρλας καθώς και τη δενδροφύτευση της περιοχής.  Πρόκειται για μια διαφορετική ποδηλατοδρομία, καθώς θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές, δωρεάν μεταφορά ποδηλάτων από το Βόλο, όχημα για τους κουρασμένους ποδηλάτες και γιορτή με την ολοκλήρωση των διαδρομών.

Ο 1ος Κάρλας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των πολιτών για τη εθελοντική συμμετοχή τους στην τουριστική ανάδειξη του χώρου με την αναβάθμιση του πρασίνου με την ενίσχυση της χλωρίδας της ευρύτερης παραλίμνιας περιοχής που αποτελεί μοναδικό γεωφυσικό χώρο.

Θα πραγματοποιηθούν δύο ποδηλατικές διαδρομές που δεν θα έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα καθώς στόχος, όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, είναι η γνωριμία με τη και την ευρύτερη περιοχή κατοίκων από το Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα προκειμένου να αναδειχθεί το φυσικό περιβάλλον που είναι μοναδικό στη χ για τη διαδικασία ανασύστασης και λειτουργίας μετά τη διαδικασία αποξήρανσης που είχε σημειωθεί.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι διαδρομές : μικρή βόλτα 4,5 χιλιομέτρων έως Ριζόμυλο και μεγάλη βόλτα 46 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει από το και θα λήξει στο Ριζόμυλο με διαδρομή από τα χωριά Στεφανοβίκειο, Κανάλια, Κερασιά, Ριζόμυλος. Και οι δύο διαδρομές θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί από το Στεφανοβίκειο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοργάνωση περιλαμβάνει δωρεάν μεταφορά στο Στεφανοβίκειο αλλά και επιστροφή των ποδηλάτων από το Βόλο καθώς και όχημα συλλογής και υποστήριξης κουρασμένων ποδηλατών και παροχή βοήθειας. Με την ολοκλήρωση των διαδρομών θα ακολουθήσει γιορτή στην Ριζομύλου, στην οποία μπορούν να μετέχουν οι συμμετέχοντες, αλλά και όσοι επιθυμούν εθελοντικά να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία ανάδειξης της Λίμνης Κάρλας.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στη διοργάνωση μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στους τηλεφωνικούς αριθμούς : 6931206882 και 2425024017.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση