Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρώτη η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία» στις εκλογές του ΤΕΕ
Πρώτη η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία» στις εκλογές του ΤΕΕ

Πρώτη η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία» στις εκλογές του ΤΕΕ

Η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία» ήταν η παράταξη που αναδείχθηκε πρώτη με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του ΤΕΕ Μαγνησίας, που διεξήχθησαν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και με ποσοστό ρεκόρ στην ιστορία του τοπικού τμήματος καθώς έλαβε 49,85%. Επίσης για πρώτη φορά καταγράφεται ρεκόρ διαφοράς μεταξύ της πρώτης και δεύτερης παράταξης στην ιστορία του τοπικού τμήματος που αγγίζει το 30%.

Η ΔΚΜ καταλαμβάνει 23 έδρες στη νέα 47μελή Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας και αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, με διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν καθώς η οριστικοποίηση τους θα πραγματοποιηθεί από την Ανώτατη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Ακολουθούν η «Νέα Δυναμική Μηχανικών Μαγνησίας, Ένωση Δυνάμεων για το ΤΕΕ Μαγνησίας» με 8 έδρες, η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών», με 4 έδρες, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών», με 4 έδρες, η Συνεργασία Μηχανικών με 4 έδρες, η Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών με 3 έδρες και η Ελεμ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί με 1 έδρα.

Ειδικότερα, από τους 1697 μηχανικούς της Μαγνησίας, που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους προσήλθαν προσήλθαν να ψηφίσουν 706 μηχανικοί, στα τέσσερα εκλογικά τμήματα, που είχαν οριστεί προκειμένου να εκλέξουν τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών, τα μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, τα μέλη της τοπικής 47μελούς τοπικής Αντιπροσωπείας και το πενταμελές τοπικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, στις κάλπες των εκλογικών τμημάτων για την τοπική Αντιπροσωπείας βρέθηκαν 690 έγκυρα ψηφοδέλτια, 16 άκυρα και 0 λευκά.

Η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία» έλαβε 344 ψήφους και ποσοστό 49,85%, η «Νέα Δυναμική Μηχανικών Μαγνησίας, Ένωση Δυνάμεων για το ΤΕΕ Μαγνησίας», 132 ψήφους και ποσοστό 19,13%, η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» 63 ψήφους και ποσοστό 9,13%, «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» 62 ψήφους και ποσοστό 8,98%, η «Συνεργασία Μηχανικών» 52 ψήφους και ποσοστό 7,53%, η «Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών» 43 ψήφους και ποσοστό 6,23%, και η  Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί με 9 ψήφους και ποσοστό 1,30%.

Αντιπροσωπεία ΤΕΕ Μαγνησίας

Εκλέγονται στην τοπική Αντιπροσωπεία Μαγνησίας, οι εξής 47:

Από τη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – Ενωτική Πρωτοβουλία» (23 έδρες) εκλέγονται με σειρά σταυρών προτίμησης, οι εξής: Καπούλα Νάνσυ 228, Αντωνίου Έφη 134, Ζημέρης Δημήτριος 87, Γούναρης Αλέξανδρος 76, Παπάζογλου Θεοδώρα 74, Δογκάκης Ανδρέας 72, Σαράντης Κων/νος 72, Θεοδώρου Αριστόδημος 68, Αποστολέρης Γεώργιος 67, Καλεσόπουλος Δημήτριος 63, Μαργαρίτη Ελένη 62, Αναγνώστου Αλέξανδρος 61, Μαντζίρης Άγγελος 60, Καπότσης Γεώργιος 59, Γιαλίδης Στέφανος 58, Πολύζου Ζωή 56, Αλεξίου Αριστοτέλης 55, Τέας Ιωάννης 55, Βογιατζάκης Αργύριος 52, Σίδας Κωνσταντίνος 46, Σοφουλάκης Παναγιώτης 40, Καπουράνης Νικόλαος 39, Αλπάκης Γεώργος – Απόστολος 38 και Στεργιανός Πέτρος 38. Για τους δύο τελευταίους θα ακολουθήσει κλήρωση από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Από τη «Νέα Δυναμική Μηχανικών Μαγνησίας, Ένωση Δυνάμεων για το ΤΕΕ Μαγνησίας» (οκτώ έδρες) εκλέγονται με σειρά σταυρών προτίμησης, οι εξής: Καραγιάννης Κων/νος 65, Αρέθας Ιωάννης 48, Τσιρνόβας Σπύρος 40, Μαλαμούλη Σταυρούλα 36, Τσιρνόβας Ευάγγελος 36, Ψιμοπούλου Μαρίνα – Ινές 34, Ντόβας Κων/νος 23 και Βαρελογιάννη Ανθή 22.

Από τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» (τέσσερις έδρες) εκλέγονται με σειρά σταυρών προτίμησης, οι εξής: Πρίγκου Σταματία (Ματίνα) 25, Τσαλαπόρτας Γιώργος 22, Γίτση Ελένη 16, Μαμμά Αδαμαντία 16.

Από τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» (τέσσερις έδρες) εκλέγονται με σειρά σταυρών προτίμησης, οι εξής: Τσαπράζης Βασίλειος 23, Παπαρίζος Ιωάννης 21, Θέμελης Γεώργιος 20 και Πέτρου Δημήτριος 20.

Από τη «Συνεργασία Μηχανικών» (τέσσερις έδρες) εκλέγονται με σειρά σταυρών προτίμησης, οι εξής: Νικηφόρου Ευστάθιος 19, Καρακίτσου Νικολέτα 18, Μύρικνα Κυριακή 18, Σάχου Κατερίνα 17 και Σιδηρόπουλος Παντελής 17. Για τους δύο τελευταίους θα ακολουθήσει κλήρωση από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Από την «Αυτόνομη Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας» (τρεις έδρες) εκλέγονται με σειρά σταυρών προτίμησης, οι εξής: Γαργάλας Γιώργος 25, Γαργάλας Κων/νος 20 και Σαμαρά Αριάδνη με 17.

Από την Ελεμ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί, (μία έδρα) εκλέγεται ο κ. Νταβάνας Κωνσταντίνος με τρεις σταυρούς.

Το Τοπικό

Πειθαρχικό

Συμβούλιο

Στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Μαγνησίας, εκλέγονται από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών οι Γαλλέας Θεόδωρος με 89 ψήφους και Μπαλαρούτσος Μιχάλης με 86 ψήφους, από τη Συνεργασία Μηχανικών ο Φλαμπούρης Κωνσταντίνος, με 101 ψήφους, από τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» η Αγροκώστα – Γκατζή Ευαγγελία με 27 ψήφους και από τη «Νέα Δυναμική Μηχανικών Μαγνησίας, Ένωση Δυνάμεων για το ΤΕΕ Μαγνησίας, ο Αντώνης Ραφανίδης με 73 ψήφους.

Κεντρική

Αντιπροσωπεία

Για την Κεντρική Αντιπροσωπεία της Αθήνας, από το Περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας (σύνολο τεσσάρων εκλογικών τμημάτων) ψήφισαν 718 μηχανικοί και βρέθηκαν 681 έγκυρα ψηφοδέλτια, 37 άκυρα και 0 λευκά.

Έλαβαν:

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ(%)

#block TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 19 2.79

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ) 6 .88

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΕΕ (ΑΝΕ.ΜΗ) 1 .15

ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση-ΑΡ.Α.Γ.Ε.Σ. 43 6.31

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΑΚ) 4 .59

Δ.Ε.Σ.Μη. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) ΕλΕΜ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 21 3.08

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 53 7.78

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) 12 1.76

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) 131 19.24

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2 .29

ΔΚΜ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 268 39.35

ΔΥΝΑ.ΜΗ.-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 50 7.34

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ 6 .88

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ 0 .00

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΕΕ 4 .59

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ 58 8.52

ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2 .29

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 0 .00

ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 0 .00

ΠΕΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ 1 .15

Εκλέγεται

στην Κεντρική

Αντιπροσωπεία

Από το ΤΕΕ Μαγνησίας, για τη μια θέση από τις τρεις θέσεις που αναλογούν στο τοπικό Τμήμα εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία ο Αλέξανδρος Αναγνώστου, από την παράταξη της ΔΚΜ, με 424 ψήφους, από την πρώτη κατανομή, ενώ οι δύο υπόλοιποι εκλεγέντες θα προκύψουν από τη δεύτερη ή Τρίτη κατανομή μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Επιστημονικές επιτροπές

Στην Επιστημονική Επιτροπή Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομία και Ανάπτυξης εκλέχθηκε πρώτη σε όλη την Ελλάδα με την ΔΚΜ η Αντωνίου Ευτυχία (Έφη) από το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας με 60 σταυρούς και εισέρχεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ μέσω της επιστημονικής επιτροπής.

 Τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά και θα πρέπει να επικυρωθούν την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΤΕΕ.

Δήλωση Νάνσυς Καπούλα
Ευχαριστώ όλους τους συνάδελφους για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019, όπου η παράταξη
μας ΔΚΜ πέτυχε να πραγματοποιήσει ρεκόρ στην ιστορία του ΤΕΕ Μαγνησίας, καταλαμβάνοντας ποσοστό 49,85%.
Προσωπικά ευχαριστώ επίσης και τους 228 συναδέλφους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους, δίνοντάς μου
ποσοστό πάνω από το 66% των ψήφων της ΔΚΜ.
Η ψήφος εμπιστοσύνης για να συνεχίσει την πορεία της στο σχεδιασμό που έχει χαράξει η ΔΚΜ Μαγνησίας σύμφωνα και με τα εκλογικά
αποτελέσματα της Κυριακής, αποτελούν μονόδρομο που πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά και απαρέγκλιτα.
Η συνταγή είναι γνωστή σε όλους μας: δεν περισσεύει κανείς, η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι οι πυξίδες μας, πέρα από κάθε ιδεολογική και συνδικαλιστική προσέγγιση.
Με σύμπνοια, ομόνοια, ομοψυχία και κοινές δράσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στο
επάγγελμά μας.
Με την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ  Γιώργο Στασινό και όλα τα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
συνεχίζουμε για τη επόμενη ημέρα. Αυτή που ανήκει σε όλους τους μηχανικούς.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση