Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ονοματοθεσία οδών αποβιωσάντων ποδοσφαιριστών στον Βόλο
Ονοματοθεσία  οδών  αποβιωσάντων ποδοσφαιριστών στον Βόλο

Ονοματοθεσία οδών αποβιωσάντων ποδοσφαιριστών στον Βόλο

Στο θα εισαχθούν προς συζήτηση και λήψη απόφασης δύο που κατατέθηκαν για να δοθούν τιμητικά τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, Π. Τσιγαρίδα και Ν. Μαλαβέτα σε οδούς του .

Συγκεκριμένα την τιμητική ονοματοθεσία οδών του με τα ονόματα δύο σημαντικών ανθρώπων, που ήταν και οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού , του Παρίση Τσιγαρίδα και του Νίκου Μαλαβέτα, θα συζητήσει το Βόλου, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα, 6 Ιουνίου.

Για τον Παρίση Τσιγαρίδα το αίτημα έρχεται από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του , που ζητούν να τιμηθεί ο γενναίος αυτός άνθρωπος που με κίνδυνο της ζωής του διέσωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους, που θα τους παρέσερνε η ορμή των χείμαρρων κινδυνεύοντας με πνιγμό, στη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του Οκτωβρίου του 1955.

Ο Τσιγαρίδας, τερματοφύλακας του , δεμένος με σκοινί, από ένα δέντρο, στον Άναυρο, διέσωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους από τις φονικές , λίγο μετά την άλλη φονική καταστροφή του σεισμού.

Την τιμητική ονοματοθεσία προς τιμή του Νίκου Μαλαβέτα εισηγούνται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και ο , Δημ. Πέγιος.

Ως γνωστόν ο Νίκος Μαλαβέτας, που υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής το 1943.

Παρά τις δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες εκτέλεσής του με απαγχονισμό, οι εκτελεστές του δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε τρίτη, δίνοντάς του τη χαριστική βολή.

Το ιστορικό της εκτέλεσης σοκάρισε την κοινωνία του Βόλου και ιδιαίτερα τον φίλαθλο κόσμο και ακόμη και σήμερα προκαλεί συγκίνηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση