Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόταση του ΤΕΕ για τα δρομολόγια αστικών γραμμών 1, 3 και 15
Πρόταση του ΤΕΕ για τα δρομολόγια αστικών γραμμών 1, 3 και 15

Πρόταση του ΤΕΕ για τα δρομολόγια αστικών γραμμών 1, 3 και 15

Πρόταση για τα δρομολόγια αστικών γραμμών 1, 3 και 15 κατέθεσε το ΤΕΕ προς την προεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχο Βόλου Μίνα Καλογήρου και προς τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Παναγιώτη ιόλα.

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για τις 1, 15 και 3 και τη λύση που προτείνεται από το Αστικό ΚΤΕΛ σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Η λύση που προτείνεται (αριστερή στροφή και κάθοδος των γραμμών 3, 15 από την οδό Αθανασάκη) δημιουργεί φόρτο σε έναν δρόμο ο οποίος είναι ο μόνος που εξυπηρετεί το ΤΕΠ του (είσοδος αλλά και έξοδος περιστατικών).
Αυτό είναι κάτι το οποίο τονίστηκε και στη Δ.Ε του ΤΕΕ κατά τη συνάντηση που υπήρξε με το ΕΚΑΒ, αλλά και την Τ.Υ του Νοσοκομείου.

Μετά από αυτοψία στην περιοχή το ΤΕΕ καξε στην ακόλουθη λύση:

Η γραμμή 1 παραμένει ως έχει (δρομολόγιο και τέρμα)

Οι γραμμές 3 και 15 συνεχίζουν την κίνηση στην Πολυμέρη κάνοντας στάση απέναντι από το νοσοκομείο στην ήδη υπάρχουσα στάση έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους επισκέπτες του νοσοκομείου.
Συνεχίζουν στην Πολυμέρη και στρίβουν αριστερά στην οδό Τσιτσιλιάνου (κάθοδος) έως την οδό Πλαστήρα, όπου στρίβουν αριστερά και τερματίζουν στον υπάρχον χώρο στάθμευσης στη διασταύρωση των οδών Αθανασάκη με Πλαστήρα (τέσσερις θέσεις).

Με την επιλογή αυτού του δρομολογίου έχουμε την επίτευξη του στόχου ο οποίος είναι η δυνατότητα όσο το δυνατόν περισσοτέρων σε επίσκεψη Μουσείου και Νοσοκομείου με τα ΜΜΜ της πόλης.
Η αριστερή στροφή από την οδό Τσιτσιλιάνου στην οδό Πλαστήρα απαγορεύεται σήμερα για όλα τα οχήματα και θα επιτραπεί μόνο για τα λεωφορεία των γραμμών 3 και 15.

Τα πλάτη των οδών που προτείνονται (Τσιτσιλιάνου – Πλαστήρα) για μεν την Τσιτσιλιάνου που είναι μονόδρομος είναι κατάλληλα για τη διέλευση λεωφορείων αλλά και το πλάτος της Πλαστήρα μας επιτρέπει να έχουμε αμφίδρομη κυκλοφορία σε αυτό της το τμήμα.

Επίσης ο τερματικός που προτείνεται εξυπηρετεί και τους λουόμενους που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.

Η δαπάνη από πλευράς Δήμου θα αφορά στην τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Πολυμερή (με Τσιτσιλιάνου) και στην αποκατάσταση του ακαταλλήλου οδοστρώματος στο τμήμα της οδού Πλαστήρα από Τσιτσιλιάνου έως Αθανασάκη.
Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται με κόκκινο το προτεινόμενο δρομολόγιο και με μπλε ο προτεινόμενος τεσσάρων οχημάτων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Η προτεινόμενη λύση πετυχαίνει τους στόχους της εξυπηρέτησης των πολιτών (Μουσείο – Νοσοκομείο – λουόμενοι).

Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση της είναι μικρού μεγέθους (φωτεινός σηματοδότης – ασφαλτόστρωση τμήματος οδού). Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του αστικού ΚΤΕΛ.
Δεν επιβαρύνει την ζωτικής σημασίας οδό για το (Αθανασάκη).

Η παραπάνω πρόταση κατατίθεται στην του Δήμου Βόλου με την προϋπόθεση να συνταχθεί μελέτη εκ μέρους της υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει κυκλοφοριακούς φόρτους, ρύθμιση φωτεινών σηματοδοτών στην οδό Πολυμέρη και διερεύνηση των χρήσεων στη συγκεκριμένη ζώνη των τροποποιήσεων (π.χ πρέπει να ληφθεί υπόψη η κυκλοφοριακή μελέτη βάσει της οποίας έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του υ στη συμβολή των οδών Πολυμέρη – Τσιτσιλιάνου).

Τέλος επισημαίνεται ότι το Αστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να μελετήσει την περαιτέρω δυνατή σύνδεση του Π.Σ. Βόλου και κυρίως των ακραίων του περιοχών με το Νοσοκομείο Βόλου ώστε να εξυπηρετούνται

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση