Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρόστιμο θα επιβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ
Πρόστιμο θα επιβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο θα επιβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο ανάλογα με το τζίρο του καταστήματος θα επιβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ λόγω του ότι δεν ακολούθησε τη σωστή διαδικασία στην προμήθεια και διανομή κρεάτων.

Όπως σημείωσε η ατιπεριφερειάρχης, σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Π.Ε.Μ.Σ. πήγε στο σούπερ μάρκετ και οι κτηνίατροι έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα προΪόντα του.
Τα αμνοερίφια, όπως απέδειξαν οι έλεγχοι κλιμακίου της Π.Ε. Μ.Σ., αλλά και ο φωτογραφικός φακός, ήταν χθες εκτεθειμένα χωρίς την ανάλογη συσκευασία, πάνω σε παλέτες, σε ανοιχτό χώρο έξω από το σούπερ μάρκετ, αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως διαπίστωσε σήμερα το κλιμάκιο η ίδια η επιχείρηση, μετά τα χθεσινά ρεπορτάζ, η ίδια η εταιρεία απέσυρε τα 1.200 κιλά αμνοερίφια, κάνοντας τιμολόγιο επιστροφής για να πάνε για καταστροφή. “Δεν υπήρχε ίχνος από τα χθεσινά κρέατα όπως τα είχε αποτυπώσει ο φωτογραφικός φακός και οι υπεύθυνοι προσκόμισαν το τιμολόγιο επιστροφής” ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το κλιμάκιο έλεγξε και όλα τα κρέατα του καταστήματος, και ως προς την προέλευσή τους και διανομή τους και όλα είναι νόμιμα.

Για τα κρέατα που επιστράφηκαν θα επιβληθεί υψηλό πρόστιμο, ανάλογα με το ύψος του τζίρου του καταστήματος, όπως ανέφερε η κα. Κολυνδρίνη, καθώς δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία προμήθειας, συσκευασίας και διανομής τους. “Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσια υγεία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες”.

Επίσης ανέφερε ότι έλεγχοι γίνονται εδώ και μέρες σε λαϊκές, σούπερ μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία κ.α.

Επιπλέον παρουσία κτηνιάτρου λειτούργησαν και τα τέσσερα σφαγεία της Μαγνησίας, σε Βόλο, Ανάβρα, Αλμυρό και Σκόπελο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 1.142 νέα κρούσματα, 53 θάνατοι - https://t.co/yDsQORIkCu -

  • Aπεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Θανάσης Οικονόμου - https://t.co/YhSjvotqhV -

  • Επιχείρηση για δύο 15χρονους με κλιμακοφόρο της Πυροσβεστικής  - https://t.co/pvCmrlvIIe -

"Αλιεύοντας" την είδηση