Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προσπάθεια επίλυσης χρονίζοντος ζητήματος τελών της Χαλυβουργίας από τη δημοτική αρχή
Προσπάθεια επίλυσης χρονίζοντος ζητήματος τελών της Χαλυβουργίας από τη δημοτική αρχή

Προσπάθεια επίλυσης χρονίζοντος ζητήματος τελών της Χαλυβουργίας από τη δημοτική αρχή

“Για μια ακόμη φορά ψεύδεται απροκάλυπτα ο κ. Πάσχος και μετέρχεται ευτελείς επινοήσεις προκειμένου αφενός να βρίσκεται στην επικαιρότητα και αφετέρου να ενισχύσει τη θέση του ως «επικεφαλής» δημοτικής ομάδας που δεν ελέγχεται από τον ίδιο”. Τα παραπάνω τονίζει η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, ως προς τις δηλώσεις του πρώτου αναφορικά με τα τέλη της Χαλυβουργίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “1. Με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή ασίκα, βρήκε στα συρτάρια του Δήμου εκκρεμείς προσφυγές της Χαλυβουργίας Ελλάδος ΑΕ προς την Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου από τα έτη 2001 και εντεύθεν, αναφορικά με τέλη που επιβάλει ο Δήμος. Δηλαδή η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Λαΐτσου, η παράταξη της οποίας σήμερα φέρεται να εκπροσωπείται στο Συμβούλιο από τον κο Πάσχο ως «επικεφαλής», επί 4ετία δεν είχε αποφασίσει την εισαγωγή των προσφυγών αυτών προς συζήτηση στην άνω Επιτροπή.

  1. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υφίσταται εκκρεμοδικία, δηλαδή να καθυστερεί η εκδίκαση των προσφυγών από τα αρμόδια Δικαστήρια, στα οποία διαβιβάζονται αφού πρώτα αναγκαστικά κριθούν από την Επιτροπή, και να καθυστερεί κατ' επέκταση η είσπραξη του 60% των τελών που έχει επιβάλει ο Δήμος, δεδομένου ότι η Χαλυβουργία ασκώντας νόμιμο δικαίωμα κατέβαλε μόνον το 40% με την κατάθεση της κάθε προσφυγής. Ασχέτως λοιπόν που ο κος Πάσχος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, αν είχαν κριθεί και οι προηγούμενες προσφυγές στην ώρα τους, ήδη από πολλών ετών θα υπήρχε τελεσίδικη την οποία θα ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν ο Δήμος και η Χαλυβουργία και να αποφεύγουν έτσι μακροχρόνιες αντιδικίες για κάθε χρόνο χωριστά.

  2. Η 3μελής Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου μετά από 15 χρόνια !!!, σε δύο συνεδριάσεις της, στις 27-11-2015 και στις 7-3-, παρισταμένου του Δημάρχου και των νομικών εκπροσώπων του Δήμου που εισηγήθηκαν την απόρριψη των προσφυγών, μετά από πρόταση του Προεδρεύοντος αυτής – Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου κου Παπαρούνα, ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη των αιτημάτων συμβιβαστικής επίλυσης και την παραπομπή των προσφυγών και των αποφάσεών της στο Συμβούλιο, ως ανωτάτου οργάνου του Δήμου, όπως προβλέπεται κατά το νόμο, προς ή μη, σε περίπτωση δε ς την περαιτέρω παραπομπή τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

  3. Έτσι, το παρόν δημοτικό συμβούλιο, στις 17-3-, μετά από 15 χρόνια αδράνειας, κλήθηκε να εγκρίνει ή να απορρίψει τις άνω, ομόφωνα απορριπτικές, αποφάσεις της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου.

  4. Στη συνεδρίαση παρίστατο πλήθος δημοτών και, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι και της οφειλέτιδος εταιρείας, εργαζόμενοι αυτής εκπροσωπούμενοι υπό του Προέδρου του Σωματείου, προμηθευτές της κ.ά.

  5. Αφού έγινε διεξοδική συζήτηση, η οποία ήταν αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γίνει μετά από 15 χρόνια αδράνειας, και λόγω της μείζονος σπουδαιότητας του θέματος, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εισηγήθηκαν την αναβολή της συζήτησης σε επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και να γίνει καλύτερη πρόταση της εταιρείας για τη συμβιβαστική λύση επίλυση της διαφοράς, με την προοπτική νέας εξέτασης του θέματος, προς όφελος πάντα των συμφερόντων του Δήμου και της τοπικής ς.

  6. Στο στάδιο αυτό ευρισκομένης της συζήτησης, ο κος Πάσχος και η ομάδα μειοψηφίας, αφού έκαναν πως τάχα δεν αντιλαμβάνονταν τις ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την καθυστέρηση στην εξέταση των προσφυγών, αποχώρησε από τη συζήτηση, προκειμένου προφανώς να λάβει τις δέουσες οδηγίες…… και, κατά την προσφιλή του τακτική, χωρίς να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση επί του μείζονος αυτού ζητήματος που απασχολεί το Δήμο και την τοπική , «πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα».

  7. Ας αναλάβει λοιπόν ο κος Πάσχος, αφού αυτός πλέον φέρεται να είναι (;) ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τις τεράστιες ευθύνες που αναλογούν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση εξέτασης ενός τέτοιου μείζονος ζητήματος, ας μην κάνει λόγο για κυβιστήσεις κι ας αναζητήσει στον καθρέπτη του τους οσφυοκάμπτες, τέλος δε ας μην ανησυχεί ο ίδιος και οι συν αυτώ. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί, για το ζήτημα έχει ήδη λάβει θέση δια της παράστασης του Δημάρχου στην Επιτροπή προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και δια της προτάσεως του Αντιδημάρχου ο οποίος πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος συμβιβασμού, πρόταση στην οποία συμφώνησε ομόφωνα η Επιτροπή, προστατεύει δε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου, όπως άλλωστε προκύπτει από τις μέχρι τώρα ενέργειές της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση