Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ Βόλου ζητούν οι συνταξιούχοι
Πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ Βόλου ζητούν οι συνταξιούχοι

Πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ Βόλου ζητούν οι συνταξιούχοι

Να προσληφθούν γιατροί ειδικοτήτων και να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υλικά, εξοπλισμό, αναλώσιμα, ώστε να μην είναι οριακή η λειτουργία του ζήτησαν οι συνταξιούχοι σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί έξω από το ΠΕΔΥ Βόλου.

Οι συνταξιούχοι κατέθεσαν στη διευθύντρια του υποκαταστήματος ΠΕΔΥ υπόμνημα στο οποίο ανέφεραν ότι η υγεία είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα και δεν πρέπει να δοθεί για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ κάνουν λόγο για σχέδιο που κλιμακώνεται με υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του και των ασφαλιστικών ταμείων, τη μετατροπή του σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και τη μεταμόρφωσή του σε «μαγαζί» και την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες.

Για τη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Βόλου οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα με ελλείψεις υλικών στο ορθοδοντικό, ορθοπροσθετικό, οδοντιατρικό τμήμα, μικροβιολογικά αναλώσιμα, υλικά για τα ακτινολογικά εργαστήρια.

Επίσης τονίζουν ότι η μοναδική παιδίατρος αποσπάται σε εφημερίες στο Νοσοκομείο Βόλου, με να ακυρώνονται οι εμβολιασμοί και κάνουν λόγο για απουσία τεχνικής υποστήριξης από αρμόδια υπηρεσία για τις διάφορες ανάγκες των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ανάπτυξη σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση, καθώς και δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο το λαό.

Ακόμη, ζητούν τα πολυιατρεία του ΙΚΑ να στελεχωθούν επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τώρα σε όλους τους ανέργους και για όλο το λαό.
Τέλος, ζητούν απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Βόλου και άμεση πρόσληψη διαφόρων ειδικοτήτων όπως παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι των Συλλόγων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ και της Ένωσης Συνταξιούχων Θεσσαλίας του ΝΑΤ, που ανήρτησαν πανό για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ διένειμαν φυλλάδια σε όσους επισκέπτονταν το ΠΕΔΥ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση