Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόσκρουση σκαφών στη Σκόπελο
Πρόσκρουση σκαφών στη Σκόπελο

Πρόσκρουση σκαφών στη Σκόπελο

Ζημιές προκλήθηκαν σε τρία μικρά στο Γλώσσας Σκοπέλου, όταν έπεσε πάνω τους επιβατηγό – .

Ειδικότερα, ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ότι το επιβατηγό – «ΣΚΟΠΕΛΟΣ Α» κατά την προσπάθεια του να αποπλεύσει από το λιμάνι Λουτρακίου στη που ήταν πρυμνοδετημένο καθυστέρησε να κάνει χειρισμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί λόγω των καιρικών συνθηκών και να πλευρίσει πάνω σε τρία μικρά που ήταν αγκυροβολημένα στο ίδιο λιμάνι προκαλώντας τους διάφορες υλικές .

Από το Λιμενικό τμήμα Σκοπέλου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

πλοίαρχος στην Αλόννησο

Eν τω μεταξύ,διοικητικές θα επιβληθούν στους υπευθύνους του επιβατηγού – τουριστικού σκάφους “Σποράδες Κουήν” το οποίο εντοπίστηκε χθες το πρωί υπεράριθμο.

Ειδικότερα, σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε χθες το πρωί από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου κατά τον κατάπλου του επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι Αλόννησου προερχόμενο από τη Σκόπελο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 150 επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προβλέπει 140 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Επίσης, συνελήφθη ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου ορισθεί τακτική δικάσιμος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση