Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρόσκρουση σκαφών στη Σκόπελο
Πρόσκρουση σκαφών στη Σκόπελο

Πρόσκρουση σκαφών στη Σκόπελο

Ζημιές προκλήθηκαν σε τρία μικρά σκάφη στο Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου, όταν έπεσε πάνω τους επιβατηγό – τουριστικό σκάφος.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ότι το επιβατηγό – τουριστικό σκάφος «ΣΚΟΠΕΛΟΣ Α» κατά την προσπάθεια του να αποπλεύσει από το λιμάνι Λουτρακίου στη Γλώσσα Σκοπέλου που ήταν πρυμνοδετημένο καθυστέρησε να κάνει χειρισμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί λόγω των καιρικών συνθηκών και να πλευρίσει πάνω σε τρία μικρά σκάφη που ήταν αγκυροβολημένα στο ίδιο λιμάνι προκαλώντας τους διάφορες υλικές ζημιές.

Από το Λιμενικό τμήμα Σκοπέλου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Συνελήφθη πλοίαρχος στην Αλόννησο

Eν τω μεταξύ,διοικητικές κυρώσεις θα επιβληθούν στους υπευθύνους του επιβατηγού – τουριστικού σκάφους “Σποράδες Κουήν” το οποίο εντοπίστηκε χθες το πρωί υπεράριθμο.

Ειδικότερα, σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε χθες το πρωί από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου κατά τον κατάπλου του επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι Αλόννησου προερχόμενο από τη Σκόπελο διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 150 επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προβλέπει 140 επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Επίσης, συνελήφθη ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου προκειμένου ορισθεί τακτική δικάσιμος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντατικά συνεχίζει κάθε δράση ο ΣΔΥ Βόλου, με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival… - https://t.co/x3uuRgbfNY -

  • Πομπέο: Μόνιμα στην Σούδα το πολεμικό πλοίο Hershel «Woody» Williams - https://t.co/SdsHt3lfZg -

  • Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 83.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα - https://t.co/CP3CDDVT6l -

"Αλιεύοντας" την είδηση