Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόσκοποι Μαγνησίας: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας
Πρόσκοποι Μαγνησίας: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας

Πρόσκοποι Μαγνησίας: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τους Πρόσκοπους της , εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια και Φιλίας (Ημέρα του Ιδρυτή) στο αμφιθέατρο Ι. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Παγκόσμια είναι μια Προσκοπική επέτειος και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του πλούσιου υ των 9 Προσκοπικών Συστημάτων που αποτελούν την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων , με οπτικοακουστικό υλικό και πως τα λυκόπουλα, οι πρόσκοποι και οι ανιχνευτές της ς Προσκόπων Μαγνησίας βιώνουν την προσκοπική ζωή!

Για την προσφορά του στον Προσκοπισμό της Μαγνησίας, βραβεύθηκε το μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αντώνιος Τζουβάρας,που υπηρετεί την ιδέα και τα ιδανικά του Προσκοπισμού πριν από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου κι ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 80 χρόνια Πρόσκοπος και παρά τα 92 χρόνια της ηλικίας του, συνεχίζει το προσκοπικό παιχνίδι.

Ακόμη, τιμήθηκε με το μετάλλιο προσκοπικής αξίας και ο Έφορος Πληροφορικής της ς Προσκόπων Μαγνησίας Γιώργος Λεονταράς.

Η κοινωνική προσφορά των Προσκόπων της Μαγνησίας συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1914, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεση να βοηθούν κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Η ιστορία του Προσκοπισμού της Μαγνησίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμπλήρωσε αισίως τα 102 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στο παιδί, στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο.

Γι' αυτό και το Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων δια του Γενικού Εφόρου κ. Θοδωρή Κεφαλά απένειμε στην την ανώτατη τιμητική διάκριση που αποδίδεται σε κλιμάκια, το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας, σε αναγνώριση της πλούσιας ιστορικής διαδρομής και πολυσήμαντης προσφοράς της.

Η Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την φιλοξενία, όπως και την Εταιρεία και την Οικογένεια Τσαούτου για την προσφορά των αναψυκτικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση