Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προσφυγή Οικονομικής Επιτροπής κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Προσφυγή Οικονομικής Επιτροπής κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Προσφυγή Οικονομικής Επιτροπής κατά απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Kατά της ς του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δικαίωνε το ΤΕΕ για τη συμμετοχή του στη , καταθέτει προσφυγή ο , μετά από σημερινή ομόφωνη της ς Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εισήγηση, με την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 20.8.2015, έγινε αποδεκτή η από 4.6.2015 προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Αθανασίας Καπούλα, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την αντικατάσταση του ΤΕΕ ως κοινωνικού φορέα, στο Δ.Σ. της από το Γεωτεχνικό .

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, επικαλείται το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 που αναφέρει ότι ελεγκτής νομιμότητας αποφαίνεται επί της προσφυγής, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της και αν παρέλθει η προθεσμία χωρίς να εκδοθεί η απόφαση, θεωρείται ότι η προσφυγή σιωπηρώς έχει απορριφθεί.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, η προθεσμία είναι αποκλειστική και αρχίζει από τη λήψη της πράξεως και των στοιχείων, που προβλέπονται από το νόμο για την έκδοσή της. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η αρμοδιότητα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λήγει και δεν μπορεί πλέον να αποφανθεί επί της ασκηθείσας προσφυγής, η δε τυχόν εκδιδόμενη ακυρωτική απόφασή του, μετά την πάροδο της προθεσμίας, είναι ακυρωτέα, ως εκδοθείσα αναρμοδίως κατά χρόνο.

«Επειδή εν προκειμένω η από 4.6.2015 προσφυγή του ΤΕΕ και της Αθανασίας Καπούλα, κατά της με αριθμό 334/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, περιήλθε στην αρμόδια υπηρεσία στις 4.6.2015 και η επ' αυτής απόφαση εκδόθηκε στις 20.8.2015, δηλαδή μετά την πάροδο της αποκλειστικής προθεσμίας των δύο μηνών, είναι ακυρωτέα ως αναρμοδίως εκδοθείσα», τονίζεται στην εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Τέλος, στο θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2015, έγινε γνωστό ότι αντί ποσού 240.000 € που είχε προϋπολογίσει ο Βόλου να εισπράξει από το φόρο ζύθου, πρόκειται να λάβει μόλις 32.700 € για το 2015 και δεν θα έχει καθόλου έσοδα για το 2016.

Ο φόρος ζύθου, αφορά ένα μικρό ποσοστό από τις μπύρες του καταναλώνονται και που κατέληγε στους Δήμους εδώ και δεκαετίες, αλλά με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα έσοδα θα καταλήγουν στο κεντρικό κράτος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση