Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προς συνένωση οι δύο επαγγελματικές Ομοσπονδίες Μαγνησίας;
Προς συνένωση οι δύο επαγγελματικές Ομοσπονδίες Μαγνησίας;

Προς συνένωση οι δύο επαγγελματικές Ομοσπονδίες Μαγνησίας;

Τη συνένωση των δύο επγγελμτικών Ομοσπονδιών του ομού Μαγνησίας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  Αριστοτέλης Μπασδάνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου σε γνωστό εστιατόριο του Βόλου.

Μέσα σε κλίμα ενότητας, αλλά και προβληματισμού για τις τρέχουσες εξελίξεις, ο οικοδεσπότης της βραδιάς άδραξε την ευκαιρία για να αναφερθεί στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας να ενώσει τις δύο Ενώσεις που μετρούν κοντά έναν αιώνα ζωής. «Σε μία περίοδο που όλα αλλάζουν και το κλίμα αβεβαιότητας κυριαρχεί στην επιχειρηματική κοινότητα, το Επιμελητήριο δεν μπορεί παρά να παίξει ενωτικό ρόλο προς το συμφέρον όλων των επαγγελματιών του ομού, σημείωσε ο κ. Μπασδάνης.

Τα διαλυτικά φαινόμενα που εμφανίζονται σε καιρό πολέμου, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να κυριαρχήσουν. Στη σημερινή εποχή είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, όλες οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις να είναι ενωμένες, με κοινούς στόχους και δράσεις προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Το ρητό «η ισχύς εν τη Ενώσει», θέλουμε να το μετουσιώσουμε σε πράξη, σε μία εποχή που οι συνέπειες από την Ουκρανική κρίση και όχι μόνο, κρίνονται απρόβλεπτες. Προσωπική ευχή, αλλά και όλων των μελών της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου μας, η ομαλότητα να επέλθει σύντομα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε το επιχειρείν να επιστρέψει και πάλι στην ».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έχει αποστείλει ήδη σχετική επιστολή και στις δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, και Εμπόρων Μαγνησίας, αναμένοντας την ανταπόκρισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής: «Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει μεγάλες δυσκολίες , είτε λόγω μνημονίων είτε λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των παρεπόμενων συνεπειών αυτών (όπως φόρων, ενέργειας, lockdown κ.λπ.).

Ο Νομός Μαγνησίας επί πολλές δεκαετίες, είχε το αρνητικό φαινόμενο, οι επαγγελματίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκπροσωπούνται από δύο χωριστές Ομοσπονδίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στη σημερινή εποχή είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, όλες οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις να είναι ενωμένες, με κοινούς στόχους και δράσεις προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Ως Επιμελητήριο Μαγνησίας πιστεύουμε ότι έφτασε ο καιρός ο Νομός πλέον να εκπροσωπείται από μία νέα ισχυρή ενωμένη Ομοσπονδία. Από την ένωση αυτή μόνο οφέλη θα προκύψουν για την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες του Νομού μας.

Για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε και την πρωτοβουλία όπως προχωρήσει η συνένωση των δύο Ομοσπονδιών.

Ως εκ τούτου προτιθέμεθα να προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση Ομάδας Εργασίας, η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες και τον τρόπο συνένωσης και ομογενοποίησης των δύο Ομοσπονδιών του Νομού μας, εφόσον η παρούσα πρότασή μας γίνει καταρχάς αποδεκτή από τα Διοικητικά σας Συμβούλια.

Σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισής σας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τρία μέλη του Δ.Σ. τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση Ομάδα Εργασίας».

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης και Δημητριάδος  Ιγνάτιος, ενώ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον covid-19 παρευρέθηκαν η υφ Παιδείας  Ζέττα Μακρή, ο υφ στον πρωθυπουργό  Χρήστος Τριαντόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , οι βουλευτές της ΝΔ Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αθανάσιος Ζλατούδης, η πρόεδρος της ΑΕΔΕΠ και πρόεδρος Φορέα Διαχείρησης ΒΙΠΕ,   Ιωάννα Κιντά, η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ,  Δωροθέα Καναβιτσά, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων Κωνσταντίνος Τσουράπας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου  Απόστολος Οντόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση