Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, προυσί του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη ασίκα, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ιωάννη Κορώνα και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου παρελήφθησαν 40 κάδοι ς 1100 λίτρων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος ς συσκευασιών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η παραπάνω προμήθεια αποτελεί πολύ σημαντικό και θετικό κομμάτι στον τομέα της ς, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως τα οφέλη για το Δήμο είναι πολλαπλά, κυρίως περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.

Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των κάδων, ενώ σημαντικό είναι πως μειώνεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Βόλου.
Παράλληλα θα σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο θέμα εξάλειψης της ρύπανσης (μείωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων νερών), καθώς ενισχύεται η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών με θετικά για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. τόνισε ότι «στην σημερινή εποχή αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και προτεραιότητας για το Δήμο Ρήγα Φεραίου η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. Συμμετέχοντας στην ανακύκλωση μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων, καθώς περισσότερο από το 60 % των οικιακών απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα, δηλαδή μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα.
Προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού.

Γι' αυτό λοιπόν, αγαπητοί μου συμ, σας καλώ όλους, να αγκαλιάσουμε με ευθύνη και συνέπεια, αυτήν την προσπάθεια, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας.»

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση