Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, παρουσία του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ιωάννη Κορώνα και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου παρελήφθησαν 40 1100 λίτρων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Η παραπάνω προμήθεια αποτελεί πολύ σημαντικό και θετικό κομμάτι στον τομέα της καθαριότητας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως τα οφέλη για το Δήμο είναι πολλαπλά, κυρίως περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.

Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των κάδων, ενώ σημαντικό είναι πως μειώνεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ΧΥΤΑ Βόλου.
Παράλληλα θα σημειωθεί μεγάλη στο θέμα εξάλειψης της ρύπανσης (μείωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων νερών), καθώς ενισχύεται η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών με θετικά για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας τόνισε ότι «στην σημερινή εποχή αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και προτεραιότητας για το Δήμο Ρήγα Φεραίου η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. Συμμετέχοντας στην ανακύκλωση μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων, καθώς περισσότερο από το 60 % των οικιακών απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα, δηλαδή μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα.
Προστατεύουμε το και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού.

Γι’ αυτό λοιπόν, αγαπητοί μου συμπολίτες, σας καλώ όλους, να αγκαλιάσουμε με ευθύνη και συνέπεια, αυτήν την προσπάθεια, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας.»

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση