Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Βόλου
Προγράμματα   Διά Βίου Μάθησης στον  Δήμο Βόλου

Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Βόλου

Από τ προγράμμτα δίνεται η δυνατότητα στους Βολιώτες να παρακολουθήσουν περιορισμένο αριθμό στα εξής θεματικά αντικείμενα:

· Οικονομία – Επιχειρηματικότητα

· Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον

· Νέες Τεχνολογίες

· λώσσα και επι

· Πολιτισμός και τέχνη

· Προγράμματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Τα παρεχόμενα μέσα από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανέργους και εργαζομένους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., και είναι δωρεάν για όλους με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Η ανάπτυξη ανεξάρτητων τμημάτων μάθησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι, Μουσουλμανική Μειονότητα, Μετανάστες – Παλιννοστούντες, ΑμεΑ) στοχεύει στην ισότιμη ένταξή τους στη σύγχρονη .

ια την ένταξη των ενδιαφερομένων στα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, η οποία διατίθεται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Site του Δήμου Βόλου. Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες που παρακολούθησαν την περσινή χρονιά προγράμματα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, στο πρώτο επίπεδο, φέτος να συνεχίσουν στο δεύτερο, βελτιώνοντας περαιτέρω τις γνώσεις τους.

Εξάλλου, όπως ανέφερε σε δήλωσή της η αρμόδια και Πολιτισμού κα Μποντού – Τοκαλή, είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από τον όγκο και την ποιότητα των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το ΚΔΒΜ του Δήμου Βόλου την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που αποτελούσε το βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής και τόνισε πως και τη φετινή χρονιά, θα παρέχουμε ποιοτικά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συμπολιτών μας, μέσα στα πλαίσια της σημερινής δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε. Άλλωστε, ο βασικός στόχος των προγραμμάτων είναι η ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών, καθώς και η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00 πμ – 1:00 μμ στη διεύθυνση του ΚΔΒΜ , Επτά Πλατανίων και Αρ. Ζάχου (Κτήριο Μουρτζούκου) στο Βόλο.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 24167 και στο site του Δήμου Βόλου www.dimosvolos.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση () και από εθνικούς πόρους.

Πρόσωπα επικοινωνίας: Ράπτη Παναγιώτα, Σούρλα Πηνελόπη, Πολατίδου Ειρήνη

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση