Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο περιαστικό περιβάλλον της Μαγνησίας
Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο περιαστικό περιβάλλον της Μαγνησίας

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο περιαστικό περιβάλλον της Μαγνησίας

Π.Ε. ς & Σποράδων στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος για τους πολίτες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, από τις ασθένειες που μεταδίδουν τα κουνούπια, αλλά και τον περιορισμό της όχλησης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινάει έγκαιρα το πρόγραμμα στο περιαστικό περιβάλλον των Δήμων Βόλου, Ρ. Φεραίου, Αλμυρού, οτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου , Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Η μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία , η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό.

Η εφαρμογή λοιπόν του προγράμματος με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας ξεκινά από την Πέμπτη 23-4-2020 και θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές,

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΒΟΛΟΣ

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Β.Κ. ΒΟΛΟΥ

Σ ΠΑΓΑΣΕΣ

Ν.ΙΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΑΣΙΑ

ΑΝΩ ΒΟΛΟΣ

ΓΟΡΙΤΣΑ

ενώ την Παρασκευή 24-4-2020 θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές,

ΔΗΜΟΣ Ρ.ΦΕΡΑΙΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΚΕΙΟ

ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ

ΚΑΝΑΛΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ

Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΣ

Σε δηλώσεις της η ς και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη ανέφερε «το πρόγραμμα της κουνοποκτονίας ξεκινά και φέτος έγκαιρα, με όλες τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί τάχιστα και μάλιστα σε μια εποχή όπου η Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας είχε να αντιμετωπίσει και έναν όγκο με τρέχοντα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την πανδημία του -19.

Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί μέχρι και το καλοκαίρι, με τους πολίτες να ενημερώνονται για τις περιοχές ψεκασμού με σχετικά δελτία τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση