Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2016
Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2016

Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων 2016

 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει τους αγελαδοτρόφους και τους αιγοπροβατοτρόφους  ότι ξεκίνησε το περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων.

Οι βοοειδών, αιγών και προβάτων οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα το φορέα υλοποίησης του προγράμματος στο με αριθμό κλήσης 210-8960100 το οποίο λειτουργεί καθημερινά από 8:00 – 24:00 παράλληλα με τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες  για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκμετάλλευσή τους.

  Το αφορά:

Αιγοπροβάτα ηλικίας άνω των 18 μηνών .

Βοοειδή ηλικίας άνω των 24 μηνών (γεννημένα στη , ή σε τρίτες χώρες)

  Βοοειδή ηλικίας άνω των 48 μηνών (γεννημένα στην Ελλάδα ή σε χ της ΕΕ) .

Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο όχημα συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν άλλα ζώα και αρπακτικά. Ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται.

Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο και να συνοδεύεται από το (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης(αίγα ή πρόβατο) για τη διαπίστωση της ηλικίας τους.

Η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων γίνεται ν και δε συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα Τμήματα Κτηνιατρικής της περιοχής τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση