Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νεάπολη
Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νεάπολη

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νεάπολη

Η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε στη συνοικία της Νεάπολης.

Ομιλητής ήταν ο Π. Τσιτσιρίκης μέλος του Τ.Γ. Βόλου του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι «ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες που η κυβέρνηση, αλλά και τα υιπα κόμματα συζητούν για το πώς και ποιος θα υλοποιήσει, πώς και ποιος θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή , το νέο , εμείς οι κομμουνιστές ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με την εργατική τάξη, το λαό για το πώς θα ααλέψουμε αυτή τη που χρεοκοπεί το λαό, πώς θα ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, πώς θα απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους:
Την του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα ψηφίζουν στη τα προαπαιτούμενα, τους εφαρμοστικούς νόμους με τα μέτρα-φωτιά, εμείς δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να απορρίψει τον εκβιασμό των ενώσεων των καπιταλιστών, γιατί τέτοιες είναι και η ΕΕ, και η ΕΚΤ, και το ΔΝΤ, να απορρίψει τον εκβιασμό της κυβέρνησης “ ή έξοδος από το ευρώ και κρατική χρεοκοπία”. Να απορρίψει τη θεωρία ότι είναι μονόδρομος όλα αυτά, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά μόνο η υπεράσπιση με κάθε τίμημα και θυσία του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Στη συνέχεια ανέδειξε ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας χωρίς ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση…”, το ΚΚΕ απαντά αποφασιστικά, κατηγορηματικά: ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Το στέλεχος του ΚΚΕ μίλησε για την αναγκαιότητα λαϊκής οργάνωσης, αλληλεγγύης, συμμετοχής του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να ακυρώσει παλιά και νέα μνημόνια που τον οδηγούν στη χρεοκοπία, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του. Ανέδειξε τα συμπεράσματα που βγαίνουν για την αντιλαϊκή κατεύθυνση της ΕΕ, το γεγονός ότι είναι από την ίδρυσή της μία αντιδραστική λυκοσυμμαχία που όλο και χειρότερη γίνεται για τους λαούς. Παρά την πρόσφατη συμφωνία της ς και Ευρωζώνης και ΔΝΤ οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους δεν σταματούν, για αυτό μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός grexit. « Όσες πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν έναν τέτοιο στόχο ως λύση ή ως ενδιάμεσο στόχο ριζικών αλλαγών (“Αριστερή Πλατφόρμα” ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.), παίζουν αντικειμενικά το παιχνίδι αυτών των τμημάτων του κεφαλαίου, σέρνουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα πίσω από το άρμα της αστικής πολιτικής και των μπλοκ συμμαχιών της».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Π. Τσιτσιρίκης κάλεσε την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ παρά τις επιφυλάξεις και τις παρατηρήσεις τους γιατί η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική γιατί συμφέρει το λαό, υπηρετεί τον εργαζόμενο. Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην απαντά και στο τι σήμερα πρέπει να παλέψει ο λαός και προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη του.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ “NON OMNIS MORIAR” που είναι αφιερωμένο στον ηρωικό 9μηνο αγώνα των Χαλυβουργών.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα συνεχίζεται με τις εκδηλώσεις : στις 27/7 στην πλατεία Χρυσοχοίδη στις 20:00, στις 29/7 στο πάρκο της Χιλιαδούς στις 20:00 και στις 3/8 στο Πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως στο Καραγάτς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση