Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας για το κτίριο του Υγειονομικού
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας  για το κτίριο του Υγειονομικού

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας για το κτίριο του Υγειονομικού

«Το κτίριο του Υγειονομικού είχε παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο (με το αρ. 1142/1951 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Δημ. Παπαδόπουλου), στη συνέχεια με το Ν. 2218/1994 περιήλθε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και ακολούθως με το Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» περιήλθε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και χρησιμοποιείται διαρκώς και έως σήμερα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Νομού Μαγνησίας, με την άσκηση από την Περιφέρεια των σχετικών αρμοδιοτήτων”. Tα παραπάνω περιλαμβάνονται σε αναφορά της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, την οποία δίνει στη δημοσιότητα η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, με αφορμή ερώτησή της στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου (σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου του Υγειονομικού) και την απάντηση του εκτελούντος χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου ότι «Το κτίριο ανήκει στο Δήμο Βόλου. Ποιόν θέλετε να ρωτήσουμε για να το αξιοποιήσουμε…».

Ειδικότερα, η κα. Κολυνδρίνη αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση, στις 16 Απριλίου 2016, τα εξής:”Πρόσφατα, στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας των Τμημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, έγινε μερική μεταφορά Τμημάτων της Υπηρεσίας σε κτίριο του Διοικητηρίου και το Υγειονομικό Κέντρο θα χρησιμοποιείται στο εξής για τη συνεδρίαση των Επιτροπών Υγείας και Κοινωνικής Υποστήριξης και Επανένταξης αποφυλακιζομένων και για την άσκηση κάθε άλλη σχετικής αρμοδιότητας υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεται να αποχωρήσει από το κτίριο και να παραχωρήσει την έκταση σε κοινή χρήση, με την κατεδάφιση του κτιρίου, μόνο εφόσον υλοποιηθεί σχέδιο αστικής ανάπλασης, όπως είχε εξ’ αρχής συμφωνηθεί με τη Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία πλατείας και ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ.

Σε καμία άλλη περίπτωση δεν παραχωρείται το κτίριο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα. Κολυνδρίνη.

Σύμφωνα με τα όσα παρατίθενται από την αντιπεριφερειάρχη και κυρίως από τα συμβόλαια τα οποία επικαλείται, προκύπτει το εύλογο ερώτημα -το οποίο κατατέθηκε από την πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα στην Επιτροπή Διαβούλευσης- αν γνωρίζει ο δήμος Βόλου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγειονομικού και πώς θα προχωρήσει σε ένταξη στις ΟΧΕ ΕΣΠΑ 2014-2020 για χρηματοδότηση και χρήση από το Δήμο Βόλου του συγκεκριμένου κτιρίου, εφόσον δεν του έχει παραχωρηθεί.

Προφανώς τα συμβόλαια και τα στοιχεία που παραθέτει η αντιπεριφερειάρχης αποτελούν αξιόπιστη πηγή, που δίνει απάντηση στο ερώτημα του ΤΕΕ, που ενημερώνει και το Δήμο Βόλου για τα παραπάνω, με την προτροπή να ζητήσουν να δουν, ιδίοις όμμασι, τα έγγραφα και κατόπιν να προβούν σε οποιαδήποτε σχεδιασμό, αφού πρώτα… ρωτήσουν τους ιδιοκτήτες του κτιρίου.

ygeionomiko3 (1)ygeionomiko4ygeionomiko3 (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση