Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Είναι η στιγμή να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα”
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Είναι η στιγμή να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα”

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Είναι η στιγμή να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, με το παρακάτω κάλεσμά του προς όλους τους πολίτες τονίζει την ανάγκη στήριξης των τοπικών, ελληνικών προϊόντων και την προώθηση της ελληνικής παρς.

“Οι πολίτες να είναι ψύχραιμοι σε αυτές τις ώρες της ς.

Τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε όλοι τα , τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σε διαχείριση της κρίσης με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία, καλεί τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, τονίζοντας, παράλληλα, πως θα πρέπει οι πολίτες να στραφούν στα προϊόντα της ελληνικής παρς.

Επιπλέον, σημείωσε πως η κυβέρνηση, ακόμη και σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα πρέπει να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα, φροντίζοντας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των επιχειρήσεων, μη αποκόπτοντας τις τραπεζικές συναλλαγές.

Η δήλωση του κ. Αριστ. Μπασδάνη, έχει ως εξής: «Είναι γεγονός πως, λόγω των εξελίξεων, η αγορά είναι «παγωμένη». Είναι βασικό, όμως, όλοι να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία, ομόνοια και χωρίς πανικό.

Αναγνωρίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση αυτή την στιγμή καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια. Ο επιχειρηματικός τομέας έχει στηρίξει το Κράτος από την αρχή ακόμη της κρίσης, προκειμένου η χώρα μας να βγει από το «λαβύρινθο» της ύφεσης

Εκτίμησή μου είναι πως οι συστημικές τράπεζες, σε συν με την Τράπεζα της Ελλάδος, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις ελληνικές επιχειρήσεις – που καθημερινά δίνουν ούτως ή άλλως σκληρό αγώνα για να διατηρηθούν ανοιχτές- προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, μέσω των τραπεζικών συναλλαγών, των προμηθειών, της εξαργύρωσης επιταγών κ.α. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε δεν θα αποφύγουμε τα λουκέτα αυτή την περίοδο στις και ιδιαίτερα στο μεταποιητικό τομέα.

Όσον αφορά στην αγορά, θα πρέπει να τονίσω πως διαθέτει επάρκεια σε αγαθά και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, γι αυτό και δεν χρειάζεται ο πανικός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την προμήθεια τροφίμων πρώτης ανάγκης.

Είναι σημαντικό να πούμε, ωστόσο, πως ήρθε ο καιρός πλέον οι Έλληνες να αλλάξουμε νοοτροπία και να στηρίξουμε έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα . Τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας, είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν έχουν το παραμικρό να ζηλέψουν από εισαγόμενα αγαθά.

Εξάλλου, εάν δεν το κάνουμε μόνοι μας αυτό, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εκ των πραγμάτων και μάλιστα όταν θα είναι αργά για την ελληνική οικονομία. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις για να βαδίσει στο μέλλον και όχι σε δανεικά που της εξασφαλίζουν βραχεία βιωσιμότητα.

Όλοι μας να κάνουμε κτήμα αυτή την πεποίθηση, να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, για να ξεπεράσουμε τον «σκόπελο» της ύφεσης».”

"Αλιεύοντας" την είδηση