Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Είναι η στιγμή να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα”
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Είναι η στιγμή να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα”

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Είναι η στιγμή να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου , Αριστοτέλης Μπασδάνης, με το παρακάτω κάλεσμά του προς όλους τους πολίτες τονίζει την ανάγκη στήριξης των τοπικών, ελληνικών προϊόντων και την προώθηση της ελληνικής παραγωγής.

“Οι πολίτες να είναι ψύχραιμοι σε αυτές τις ώρες της κρίσης.

Τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε όλοι τα ελληνικά , τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Σε διαχείριση της κρίσης με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία, καλεί τους καταναλωτές ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, τονίζοντας, παράλληλα, πως θα πρέπει οι πολίτες να στραφούν στα της ελληνικής παραγωγής.

Επιπλέον, σημείωσε πως η κυβέρνηση, ακόμη και σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα πρέπει να προστατεύσει την , φροντίζοντας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των επιχειρήσεων, μη αποκόπτοντας τις τραπεζικές συναλλαγές.

Η δήλωση του κ. Αριστ. Μπασδάνη, έχει ως εξής: «Είναι γεγονός πως, λόγω των εξελίξεων, η αγορά είναι «παγωμένη». Είναι βασικό, όμως, όλοι να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία, ομόνοια και χωρίς πανικό.

Αναγνωρίζουμε πως η αυτή την στιγμή καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια. Ο επιχειρηματικός τομέας έχει στηρίξει το Κράτος από την αρχή ακόμη της κρίσης, προκειμένου η χώρα μας να βγει από το «λαβύρινθο» της ύφεσης

Εκτίμησή μου είναι πως οι συστημικές τράπεζες, σε με την Τράπεζα της Ελλάδος, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις – που καθημερινά δίνουν ούτως ή άλλως σκληρό αγώνα για να διατηρηθούν ανοιχτές- προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, μέσω των τραπεζικών συναλλαγών, των προμηθειών, της εξαργύρωσης επιταγών κ.α. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε δεν θα αποφύγουμε τα λουκέτα αυτή την περίοδο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στο μεταποιητικό τομέα.

Όσον αφορά στην αγορά, θα πρέπει να τονίσω πως διαθέτει επάρκεια σε αγαθά και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, γι αυτό και δεν χρειάζεται ο πανικός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την προμήθεια τροφίμων πρώτης ανάγκης.

Είναι σημαντικό να πούμε, ωστόσο, πως ήρθε ο πλέον οι Έλληνες να αλλάξουμε νοοτροπία και να στηρίξουμε έμπρακτα τις και τα ελληνικά προϊόντα. Τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας, είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν έχουν το παραμικρό να ζηλέψουν από εισαγόμενα αγαθά.

Εξάλλου, εάν δεν το κάνουμε μόνοι μας αυτό, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εκ των πραγμάτων και μάλιστα όταν θα είναι αργά για την ελληνική οικονομία. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις για να βαδίσει στο μέλλον και όχι σε δανεικά που της εξασφαλίζουν βραχεία βιωσιμότητα.

Όλοι μας να κάνουμε κτήμα αυτή την πεποίθηση, να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, για να ξεπεράσουμε τον «σκόπελο» της ύφεσης».”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση