Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Η ελληνική οικονομία παραδίδεται στους δανειστές”
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Η ελληνική οικονομία παραδίδεται στους δανειστές”

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Η ελληνική οικονομία παραδίδεται στους δανειστές”

“Ιδιαίτερα σοβαρό θα είναι το πλήγμα που θα υποστούν ο παραγωγικός και ο μεταποιητικός κλάδος από τις νέες ρυθμίσεις του που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015. Σημαντικό εξίσου θα είναι το βάρος που θα κληθούν να επωμιστούν τα νοικοκυριά, τα οποία θα υποστούν, παράλληλα, περικοπές στα εισοδήματά τους.”

Τα παραπάνω σχολίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου , κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, με αφορμή τις ανατιμήσεις – που έρχονται από την ερχόμενη εβδομάδα σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον κλάδο των τροφίμων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, «η ελληνική οικονομία από τη Δευτέρα παραδίδεται στους δανειστές».

Η δήλωση του κ. Μπασδάνη έχει ως εξής: «Η ελληνική οικονομία από τη Δευτέρα παραδίδεται στους δανειστές της. Ο μεταποιητικός κλάδος θα υποστεί μεγάλη ζημιά. Η μεταποίηση είναι μία δραστηριότητα που στα χρόνια της κρίσης και μέσα από πλήθος αντιξοοτήτων προσπάθησε να επιβιώσει με τον καλύτερο τρόπο. Ιδίως οι που παράλληλα είχαν να αντιμετωπίσουν και το υψηλό κόστος της ενέργειας, τώρα θα πρέπει να υποστούν τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους σε σχέση με τα εισαγόμενα προϊόντα, καθώς τα ελληνικά προϊόντα θα είναι πιο ακριβά.

Μεγάλοι χαμένοι από την αύξηση του θα είναι ο , η μεταποίηση και οι καταναλωτές, καθώς θα είναι αδύνατο να απορροφηθεί ο από τις επιχειρήσεις και οι ανατιμήσεις θα μετακυλήσούν στο «καλάθι της νοικοκυράς» το οποίο είναι ήδη μειωμένο, εξαιτίας των περικοπών στα των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων.

Μελετώντας κάποιος τις που έρχονται, βλέπει πως από τη Δευτέρα ο παραγωγικός τομέας της οικονομίας, ειδικά στο χώρο των τροφίμων, μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Σύντομα θα έρθουν νέα λουκέτα στην και η ανεργία θα «σκαρφαλώσει» σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.

Είναι επιβεβαιωμένο ότι από μόνη της η αύξηση του ΦΠΑ δεν αρκεί για να επιλύσει το πρόβλημα της χαμηλής εισροής εσόδων στα κρατικά ταμεία. Αντίθετα, είναι απαραίτητο ο κρατικός μηχανισμός να πατάξει το παρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή. Εκτιμώ ότι εάν το κράτος φρόντιζε να θωρακιστεί απέναντι σε αυτά τα δύο μείζονα προβλήματα, τότε θα επιτυγχανόταν σημαντική βοήθεια προς την και τα δημόσια έσοδα θα αυξάνονταν.

Το γεγονός παραμένει, σε κάθε περίπτωση, πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα και πολιτικές που θα αντισταθμίσουν τα υφεσιακά μέτρα και θα στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα. Αντ’ αυτού, το μόνο που βλέπουμε να γίνεται, είναι η υπονόμευση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση