Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / “Πράσινο φως” για συμμετοχή του Δήμου Βόλου σε δίκτυα πόλεων της UNESCO
“Πράσινο φως” για συμμετοχή του Δήμου Βόλου σε δίκτυα πόλεων της UNESCO

“Πράσινο φως” για συμμετοχή του Δήμου Βόλου σε δίκτυα πόλεων της UNESCO

Σε απόλυτα θετικό κλίμα έλαβε χώρα η συνάντηση του προέδρου της ΑΝΕΒΟ ΑΕ Ανδρέα Ζέρβα χθες το πρωί στην Αθήνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό να αποτελέσει την αφετηρία για την επίσημη ενδιαφέροντος συμμετοχής του Δήμου στο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης (World Network of Learning Cities) της UNESCO.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, αναγνωρίστηκε η σπουδαιότητα του Δήμου ως κομμάτι της εθνικής μας ιστορίας και ταυτόχρονα εκφράστηκαν οι θερμότερες των ευχαριστιών από τον κ. Ζέρβα για την ευκαιρία που δίνεται στο Δήμο μέσω των πρωτοβουλιών και δράσεων της UNESCO να συνεισφέρει ως τοπική αρχή στις αξίες ενός ειρηνικού κόσμου με βάση στην ανθρώπινη ευημερία και την κοινωνική πρόοδο.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι «για εμάς η και η μόρφωση καθίστανται πρωταρχικός παράγοντας στη συνοχή μιας κοινωνίας κι οφείλουμε ως δέκτες μιας πολύτιμης κληρονομιάς στον τομέα αυτό να τις προάγουμε και διανθίσουμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο ώστε να ονειρευόμαστε το πιο αισιόδοξο και φωτεινό».

Στο πέρας της συνάντησης, ο Δήμος έλαβε το φως για τη ολοκλήρωση της συμμετοχής του στο εν λόγω δίκτυο πόλεων μέσα στις επόμενες ημέρες και τη διαβεβαίωση για παράλληλη συμμετοχή του και στα υπόλοιπα δίκτυα που έχει και πρόκειται να αναπτύξει η UNESCO στην , εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία του στο χάρτη των διεθνών πολυεπίπεδων συνεργασιών που μπορούν να του προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης των στρατηγικών του σχεδιασμών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση