Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ποσό για κλάδεμα δέντρων και προμήθεια ζωοτροφών ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή
Ποσό για κλάδεμα δέντρων και προμήθεια ζωοτροφών ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Ποσό για κλάδεμα δέντρων και προμήθεια ζωοτροφών ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Oμόφωνα ενέκρινε σήμερα η το ποσό των 15.000 € για το κλάδεμα 140 δένδρων στην περιοχή του χειμάρρου Κραυσίδωνα, με αφορμή πτώση πεύκου την περασμένη Τετάρτη, καθώς και τη χορήγηση ποσού 5.000 € για προμήθεια 6.720 κιλών ζωοτροφής για τις ανάγκες ς των αδέσποτων σκυλιών του καταφυγίου.

Αναφορικά με το κλάδεμα των δέντρων η υπηρεσία ενημέρωσε ότι στις 21 Οκτωβρίου σημειώθηκε πτώση ενός μεγάλου πεύκου (με διάμετρο κορμού 80 εκατοστά και ύψος πάνω από 15 μέτρα) επί των οδών Ζάχου – .

Η υπηρεσία Πρασίνου τονίζει ότι κατά μήκος του χειμάρρου Κραυσίδωνα, επί των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη βρίσκονται λεύκες πάνω από 15 μέτρα, ηλικιωμένες και εξασθενημένες με υπερβολική και ανακόνιστη ανάπτυξη, έχουν να κλαδευτούν πολλά χρόνια, έχουν εμφανή σαπίσματα και ορισμένα εμφανίζουν επικίνδυνη κλίση.

Οι κλαδέματος προϋπολογισμού 15.000 € αφορούν περίπου 100 δένδρα στην πλευρά της Ζάχου και 40 στην Καραμπατζάκη.

Όσον αφορά τη διάθεση ποσού 5.000 € για προμήθεια 6.720 κιλών ζωοτροφής για τις ανάγκες ς των αδέσποτων σκυλιών του καταφυγίου, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όπως αναφέρθηκε υπάρχει άμεσος κίνδυνος μέχρι το τέλος της εβδομάδας να μείνουν τα του καταφυγίου χωρίς τροφή και να ανασταλεί η λειτουργία του.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, επειδή κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός, καθυστέρησε η της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με αποτέλεσμα από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στο καταφύγιο τα να μείνουν χωρίς τροφή, επειδή έχει ξεπεραστεί το όριο των 5.000 € για προμήθεια ζωοτροφών με απευθείας ανάθεση και επειδή υπάρχει κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του καταφυγίου, γίνεται προμήθεια καθ' υπέρβαση του ορίου, 6.720 κιλών ζωοτροφών, με κόστος 5.372,64 € με .

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ψήφισε , ενώ η σύμβουλος της ίδιας παράταξης Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου ψήφισε λευκό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση