Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ποσό 22,7 εκατ. ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές στη Μαγνησία
Ποσό 22,7 εκατ. ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές στη Μαγνησία

Ποσό 22,7 εκατ. ευρώ προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές στη Μαγνησία

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων,  Δωροθέα Κολυνδρίνη, περιοχές της Μαγνησίας όπου υλοποιούνται και προχωρούν έργα αποκατάστασης και βελτίωσης μετά από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό, όπως ο ς, ο Πλάτανος, η Σούρπη και η Νέα Αγχίαλος.

Πρόκειται, ειδικότερα, για έργα που εντάσσονται, κυρίως, στις παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών και δικτύων που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», τη θεομηνία «Διομήδη», τη θεομηνία «Αθηνά», καθώς και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Αλμυρού, αλλά και στο Πήλιο.

Κατά την , υπηρεσιακά και αυτοδιοικητικά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία υλοποίησης των έργων, καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εν λόγω έργων, τα οποία και αφορούν βελτιώσεις και αποκαταστάσεις οδοποιίας, αποκατάσταση και συντήρηση υδατορεμάτων, κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων, κατασκευή γεφυρών, και εκπόνηση μελετών για έργα αποκατάστασης.

Τα συγκεκριμένα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το , σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του υφυπουργού στον πρωθυπουργό,  Χρήστου Τριαντόπουλου και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου, με τη χρηματοδότηση να φθάνει τα 22,7 εκατ. ευρώ προς την Θεσσαλίας για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και δίκτυα μετά από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την στις περιοχές που υλοποιούνται τα έργα αποκατάστασης ακολούθησε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για επόμενα έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο και της προτεραιοποίησης που έχει γίνει κατά την προηγούμενη περίοδο. Στα συγκεκριμένα έργα περιλαμβάνονται και έργα που αφορούν τη Μαγνησία και, δη, αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές και δίκτυα σε περιοχές όπως η Σκιάθος, το Πήλιο, ο ς και η περιοχή της λίμνης Κάρλας, και για τα οποία έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες ένταξης στο πλαίσιο του έργου της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής – της οποίας είναι ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και συνεργασίας που ακολούθησε, ο  κ. Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε αναπτύξει -όλη αυτή την περίοδο- μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία τόσο στο πλαίσιο της στήριξης των πληττόμενων ιδιωτών, όσο και στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα μετά από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. Μία από τις περιοχές που έχουμε αναπτύξει αυτή τη συνεργασία είναι η Μαγνησία, η οποία συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο ακραίων καιρικών φαινομένων και θεομηνιών, με αποτέλεσμα οι υποδομές και τα δίκτυά της να πιέζονται και να καταστρέφονται δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Όπως συμβαίνει, λοιπόν, και με τις άλλες , έτσι και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση -σε ένα πλαίσιο συντονισμού όλων των εμπλεκομένων- συνεργάστηκε άμεσα και διοχέτευσε έκτακτη χρηματοδότηση μέσα από το , δίνοντας έμφαση στην προτεραιοποίηση ως προς τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, αλλά και στην ανθεκτικότητα, ώστε να έργα να ανταποκρίνονται στα νέα που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι τώρα, 22,7 εκατ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης έχουν διοχετευθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα. Έργα αποκατάστασης που όλη αυτή την περίοδο υλοποιούνται από την Περιφέρεια, με αρκετά να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ προωθούνται και μία σειρά από άλλα έργα – από τη στιγμή που ωριμάζει η μελετητική και αδειοδοτική διαδικασία.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, νέα έργα θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, ώστε να αποκατασταθούν και να βελτιωθούν υποδομές και δίκτυα που επλήγησαν από προηγούμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες. Θα συνεχιστεί, λοιπόν, αυτή η συνεργασία και την επόμενη περίοδο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών της Μαγνησίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση