Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ποσό 1.000 ευρώ έδωσε ο δήμαρχος Βόλου στη φοιτητική ομάδα του Π.Θ. «Κένταυρος»
Ποσό 1.000 ευρώ έδωσε ο δήμαρχος Βόλου  στη  φοιτητική ομάδα του Π.Θ. «Κένταυρος»

Ποσό 1.000 ευρώ έδωσε ο δήμαρχος Βόλου στη φοιτητική ομάδα του Π.Θ. «Κένταυρος»

Το ποσό των 1.000 , χρήματα που συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν από το σύνολο των μελών της δημοτικής αρχής Βόλου, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 ο δήμαρχος Βόλου σε εκπροσώπους της φοιτητικής ομάδας του Θεσσαλίας «Κένταυρος».

Τα χρήματα δόθηκαν προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει σε αναβάθμισης του κινητήρα του μονοθέσιου αυτοκινήτου που έχει κατασκευάσει, ώστε να συμμετέχει στον διαγωνισμό που διοργανώνεται στην Γερμανία, στην πίστα του Hockenheim, από τις 28 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, είχε εγκριθεί από το Σώμα η οικονομική ενίσχυση της φοιτητικής ομάδας με το ποσό των 1.000 , ώστε να προχωρήσουν στις προαναφερόμενες .

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της , ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επιχορήγηση της φοιτητικής ομάδας με το ποσό των 1.000 ευρώ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα του δεν εμπίπτει στους τους οποίους ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτεί και «δημιουργούνται συνθήκες μη σύννομης επιβάρυνσης του προϋπολογισμού και της οικονομικής θέσης του Δήμου».

Μετά το «φρένο» που έβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, συγκεντρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό και σήμερα παραδόθηκε στην ομάδα.

Η ομάδα «Κένταυρος»

Η «Centaurus Racing Team» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Θεσσαλίας. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή της σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula SAE.

Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μέσα από την προθυμία της για μάθηση, πρόοδο, αλλά και διάκριση, η ομάδα ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από το 2011 και έπειτα, με συνεχή παρουσία κάθε χρόνο σε κάποια από τις διοργανώνεις του Formula SAE, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα σημαντικές διακρίσεις.

Το 2011 στο FSAE Italy (Varano), Class 3 (σχεδιασμός μονοθέσιου): 1η θέση στην γενική κατάταξη, 1η θέση στην ανάλυση κόστους. Το 2012 στη Formula Student England (Silver- stone), Class 2 (σχεδιασμός και μερική κατασκευή μονοθέσιου): 3η θέση στο αγώνισμα του σχεδιασμού, 5η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, 9η θέση στην γενική κατάταξη.

Το 2013 στο FSAE Italy (Varano) Class 1 (σχεδιασμός και πλήρη κατασκευή μονοθέσιου): 1η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, 4η θέση στην ανάλυση κόστους. Και το 2014 FSAE Hungary (Qyor) Class 1: 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του SKidpad, 12η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου.

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές που προέρχονται κυρίως από το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Ωστόσο, συμμετέχουν εξίσου ενεργά και φοιτητές από τους Πολιτικούς Μηχανικούς και το Οικονομικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση