Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πόσιμο αφαλατωμένο νερό στην Αλόννησο
Πόσιμο αφαλατωμένο νερό στην Αλόννησο

Πόσιμο αφαλατωμένο νερό στην Αλόννησο

Πόσιμο , εφάμιλλο του εμφιλωμένου προκύπτει από την μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί εδώ και δυο μήνες στην Αλόννησο, με αποτέλεσμα η ζήτηση για να έχει αυξηθεί και να υπάρχει ανησυχία ότι δεν θα επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες της θερινής περιόδου.

Αυτό ανέφερε , μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Βόλου , ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, τονίζοντας ότι η ζήτησης του νερού δεν οφείλεται στην τουριστική κίνηση, που ούτως ή άλλως είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά στο γεγονός ότι οι του νησιού εμπιστεύονται την ποιότητα του νερού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαφίνης, στα τέλη Μαΐου της περσινής χρονιάς η ανέρχονταν σε 300 κυβικά την ημέρα, ενώ φέτος φτάνει τα 500.» Πίστευα ότι η αυξημένη τιμή του νερού θα λειτουργούσε αποτρεπτικά, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη», επεσήμανε ο κ. Βαφίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο έχει συνάψει με ιδιώτη για τη μονάδα αφαλάτωσης, για δύο χρόνια και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ζει έναντι 1,95 ευρώ το κυβικό το αφαλατωμένο νερό και να το παρέχει έναντι 2,20 ευρώ έως 2,90, ανάλογα με την κατανάλωση, στους δημότες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση