Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πόσιμο αφαλατωμένο νερό στην Αλόννησο
Πόσιμο αφαλατωμένο νερό στην Αλόννησο

Πόσιμο αφαλατωμένο νερό στην Αλόννησο

Πόσιμο νερό, εφάμιλλο του εμφιαλωμένου προκύπτει από την που λειτουργεί εδώ και δυο μήνες στην Αλόννησο, με αποτέλεσμα η ζήτηση για νερό να έχει αυξηθεί και να υπάρχει ανησυχία ότι δεν θα επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες της θερινής περιόδου.

Αυτό ανέφερε , μεταξύ άλλων, μιλώντας στην , ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, τονίζοντας ότι η ζήτησης του νερού δεν οφείλεται στην τουριστική κίνηση, που ούτως ή άλλως είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά στο γεγονός ότι οι του νησιού εμπιστεύονται την ποιότητα του νερού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαφίνης, στα τέλη Μαΐου της περσινής χρονιάς η ανέρχονταν σε 300 κυβικά την ημέρα, ενώ φέτος φτάνει τα 500.» Πίστευα ότι η αυξημένη τιμή του νερού θα λειτουργούσε αποτρεπτικά, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη», επεσήμανε ο κ. Βαφίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλοννήσου έχει συνάψει με ιδιώτη για τη , για δύο χρόνια και ο είναι υποχρεωμένος να αγοράζει έναντι 1,95 το κυβικό το αφαλατωμένο νερό και να το παρέχει έναντι 2,20 έως 2,90, ανάλογα με την κατανάλωση, στους δημότες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

  • Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός σε συλλόγους στίβου της Θεσσαλίας   #αθλητικόςεξοπλισμός - https://t.co/CY6RweOHVu -

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

"Αλιεύοντας" την είδηση