Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πολλαπλά προβλήματα στην διεκπεραίωση υποθέσεων με την υποστελέχωση υπηρεσιών
Πολλαπλά προβλήματα στην διεκπεραίωση υποθέσεων με την υποστελέχωση υπηρεσιών

Πολλαπλά προβλήματα στην διεκπεραίωση υποθέσεων με την υποστελέχωση υπηρεσιών

Η υποστελέχωση, η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των υποδομών και η συνδιοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την παροχή Α΄ Βοηθειών, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου, με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα.

Αρχικά, αναφέρθηκε από την αντιπροσωπεία μελών του Σωματείου, η υποστελέχωση προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς, που μετά την των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών μόλις που επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Υπηρεσίας.

Η τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα της υποστελέχωσης είναι ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν το σύνολο των Δημοσίων Υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με να δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα στην διεκπεραίωση υποθέσεων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Υπογράμμισε δε τις επανειλημμένες οχλήσεις της προς τα αρμόδια Υπουργεία, με συναντήσεις και αποστολή εγγράφων για την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Στη συνέχεια τα μέλη του Σωματείου έθεσαν το θέμα των υποδομών, όπως είναι η στέγασή τους, μιας και ο χώρος στον οποίο στεγάζεται η εξωτερική φρουρά είναι ένα , με την κα. Κολυνδρίνη να χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών στο σύνολό τους και κυρίως του χώρου στέγασής τους, με την κατασκευή σύγχρονων και το σπουδαιότερο όλων, ασφαλών υποδομών.

Τόνισε δε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας στη μελέτης σε πρώτο στάδιο, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η ίδια Υπηρεσία ήταν η επιβλέπουσα αρχή στις εργασίες συντήρησης και αποκαταστάσεως μονώσεων του κτιρίου του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου.

Τέλος αποφασίσθηκε η συνδιοργάνωση ειδικών πιστοποιημένων σεμιναρίων με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες, για τους Εξωτερικούς Φρουρούς των Καταστημάτων Κράτησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, του Σωματείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνει εκ νέου προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τη συνδιοργάνωση των σεμιναρίων επιμόρφωσης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Σωματείου ευχαρίστησαν την αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντησή τους, με την κα. Κολυνδρίνη να τους συγχαίρει για το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν, θέτοντας μάλιστα πολλές φορές σε κίνδυνο τη τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση