Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο
Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι στην , 33η Ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και Αναβίωση – Σκοπελίτικου Γάμου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία το επόμενο τριήμερο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στις 18 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 33η ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την στη γραφική πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Η που έχει σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι τα ήθη και έθιμα του τόπου τους, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες ενώ έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στη συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο », με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπελίτικη Εβδομάδα 2019» που θα πραγματοποιηθούν στη Σκόπελο, θα γίνει αναπαράσταση – των εθίμων του παραδοσιακού «Σκοπελίτικου Γάμου».

Η τελετουργία γύρω από το ντύσιμο της νύφης με την παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά, τα του γάμου, η μουσική, οι χοροί, τα κεράσματα και τα πλούσια που διοργανώνονται μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που συρρέουν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στη Σκόπελο προκειμένου να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό αυτό τοπικό έθιμο. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου που σκοπό έχει τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και τη διάδοσή τους στις νέες γενιές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση