Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο
Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι στην Κριθαριά, 33η Ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και Αναβίωση – Σκοπελίτικου Γάμου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη το επόμενο τριήμερο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας, στον παραθαλάσσιο οικισμό της Κριθαριάς Μαγνησίας, με την ευκαιρία εορτασμού της μνήμης του Αγίου , πρόκειται να πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στις 18 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 33η ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα στη γραφική του Νηλείας.

Η εκδήλωση που έχει σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τα ήθη και έθιμα του τόπου τους, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες ενώ έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στη συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Νηλείας «Ο », με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπελίτικη Εβδομάδα 2019» που θα πραγματοποιηθούν στη Σκόπελο, θα γίνει των εθίμων του παραδοσιακού «Σκοπελίτικου Γάμου».

Η τελετουργία γύρω από το ντύσιμο της νύφης με την νυφιάτικη φορεσιά, τα τραγούδια του γάμου, η μουσική, οι χοροί, τα κεράσματα και τα πλούσια που διοργανώνονται μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που συρρέουν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στη Σκόπελο προκειμένου να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό αυτό τοπικό έθιμο. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου που σκοπό έχει τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και τη διάδοσή τους στις νέες γενιές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γ. Καλτσογιάννης: Αναγκαιότητα η βελτίωση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια των τέκνων. - https://t.co/UUB6cgaNB4 -

  • Περί Πολέμου: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις - https://t.co/0aOm8zSGX7 -

  • Εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Μαγνησία - https://t.co/PhI6eZjd6r -

"Αλιεύοντας" την είδηση