Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο
Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Πολιτιστικό τριήμερο σε Κριθαριά, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι στην Κριθαριά, 33η Ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και Αναβίωση – Σκοπελίτικου Γάμου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη το επόμενο τριήμερο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Αθλητικού και Αλιευτικού Συλλόγου Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας, στον παραθαλάσσιο οικισμό της Κριθαριάς Μαγνησίας, με την ευκαιρία εορτασμού της μνήμης του Αγίου του Νέου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στις 18 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 33η ετήσια συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα στη γραφική του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Η εκδήλωση που έχει σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι τα ήθη και έθιμα του τόπου τους, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες ενώ έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στη συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπελίτικη Εβδομάδα 2019» που θα πραγματοποιηθούν στη Σκόπελο, θα γίνει αναπαράσταση – των εθίμων του παραδοσιακού «Σκοπελίτικου Γάμου».

Η τελετουργία γύρω από το ντύσιμο της νύφης με την παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά, τα τραγούδια του γάμου, η μουσική, οι χοροί, τα κεράσματα και τα πλούσια δρώμενα που διοργανώνονται μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που συρρέουν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο στη Σκόπελο προκειμένου να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό αυτό τοπικό έθιμο. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου που σκοπό έχει τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και τη διάδοσή τους στις νέες γενιές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση