Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας

Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Μαγνησίας

Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της ς Θεσσαλίας, πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς  και δρώμενα που αφορούν στην Π.Ε. Μαγνησίας.

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν:

«6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ 2021- ΜΕΤΑΒΑΣΗ» (Βόλος, 6 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021).

Το 6ο Φεστιβάλ Βόλου διατηρώντας τον πολυθεματικό και εξωστρεφή του χαρακτήρα και ανανεώνοντας τον επιχειρησιακό και καλλιτεχνικό του σχεδιασμό επανέρχεται δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου με ποικίλες εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το διάστημα 6 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Βόλου 2021 θα περιλαμβάνει διαδοχικά: Ημέρες Θεάτρου, Ημέρες Χορού, Ημέρες Εικαστικής Δημιουργίας, Ημέρες Φωτογραφίες, Ημέρες Μουσικής, Ημέρες Κινηματογράφου και Ημέρες Γαστρονομίας ενσωματώνοντας καλλιτέχνες και επαγγελματίες ετερόκλητων μεταξύ ους ιδιοτήτων, των οποίων οι επιλογές θα διαμορφώσουν τον συνολικό καλλιτεχνικό του προγραμματισμό.

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, μουσικό εργαστήριο, εκθέσεις ς και ζωγραφικής, διαγωνισμοί, εικαστικές εγκαταστάσεις, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους, φόρουμ και εργαστήρια γαστρονομίας είναι μερικές από τις δράσεις του 6ου Φεστιβάλ Βόλου.

«5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΤΡΟΥΦΑΣ» (Αργαλαστή, Ιούλιος 2021) 

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου τον προσεχή Ιούλιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αργαλαστή η 5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας. Στη γιορτή μανιταριού τρούφας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την καλλιέργεια, τη μεταποίηση και τα προβλήματα συλλογής και παραγωγής του μανιταριού τρούφας, θα διοργανωθεί εξόρμηση συλλογής τρούφας ενώ η γιορτή θα πλαισιώνεται από μουσικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού της εκδήλωσης είναι 16.269 ευρώ.Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Θεσσαλίας - Μαγνησίας & Σποράδων και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου το οποίο κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης, ενδεχομένως και άλλοι (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιμελητήριο Μαγνησίας) στους οποίους έχει απευθυνθεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Όθρυς» εκδίδει εδώ και 23 χρόνια περιοδικό ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού περιεχομένου της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού με τίτλο Δελτίο Φιλάρχαιου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς». Το νέο τεύχος του Δελτίου που θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει εντός του τρέχοντος έτους, θα είναι μονοθεματικό, αφιερωμένο στον πανεθνικό εορτασμό για τη συμπλήρωση των διακοσίων χρόνων από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821-1830.

Ενδεικτική τιμή πώλησης ενός εκάστου τεύχους είναι δέκα ευρώ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων εκτιμώντας ότι η εν λόγω αξιόλογη περιοδική έκδοση συμβάλλει στη διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης πρόκειται:

α) να προμηθευτεί ικανό αριθμό αντιτύπων έως του ποσού των 1.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με σκοπό την δωρεάν παραχώρησή τους σε σχολεία του νομού Μαγνησίας και

β) να παραχωρήσει, για πέντε έτη, τη χρήση τους σε σχολεία του νομού Μαγνησίας, μέσω των αρμόδιων Δ/νσεων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό τη διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ-ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ» 
Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας μετά από συν με τον καταξιωμένο, πολυσχιδή συνθέτη Α. Κατσιγιάννη και την Εστουδιαντίνα Ν. ιωνίας Μαγνησίας προχώρησε στην παραγωγή ενός βιβλίου – μουσικού άλμπουμ με τίτλο «Γη της Ιωνίας».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, εκτιμώντας ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια αξιόλογη πρωτοβουλία καθώς δίνεται η δυνατότητα μέσα από το βιβλίο, τη μουσική και τους στίχους να μάθουμε για το παρελθόν και την μας πρόκειται:
α) να προμηθευτεί ικανό αριθμό μουσικών άλμπουμ-βιβλίων έως του ποσού των 1.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με σκοπό την δωρεάν παραχώρησή τους σε σχολεία του νομού Μαγνησίας και
β) να παραχωρήσει, για πέντε έτη, τη χρήση τους σε σχολεία του νομού Μαγνησίας, μέσω των αρμόδιων Δ/νσεων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό τη διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» (Χόρτο Αργαλαστής, 11Σεπτεμβρίου 2021) 
Το Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Π. Χατζηνίκου» δραστηριοποιείται στο μικρό χωριό Χόρτο του Δήμου Νοτίου Πηλίου από το 1984. Όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί στο Χόρτο ένας πυρήνας Τέχνης αποτελούμενος από καλλιτέχνες, πολλούς μαθητές του Γ. Χατζηνίκου, ντόπιους κάτοικους και εθελοντές που απαρτίζουν τις ομάδες ς ώστε κάθε καλοκαίρι να πραγματοποιούνται
παραστάσεις όλων των μορφών Τέχνης όπως έργα κλασσικής μουσικής, έντεχνης ελληνικής μουσικής, όπερας, θεάτρου, χορού και άλλων. Εδώ και 37 χρόνια διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το «Φεστιβάλ Χόρτου» δημιουργώντας έναν πολιτιστικό θεσμό με πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες, την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσω των τεχνών. Η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι 3.600 ευρώ.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα συμμετέχει στη συνδιοργάνωση καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες μεταφοράς των καλλιτεχνών και συντελεστών της εκδήλωσης έως του συνολικού ποσού των 840€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΔΥΟΣΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ» (Χόρτο Αργαλαστής, 4-9 Οκτωβρίου 2021) 
Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνης – Π. Χατζηνίκου» και στο πλαίσιο του 37ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΤΟΥ πρόκειται να πραγματοποιηθεί χορωδιακή συναυλία. Συγκεκριμένα η ελβετική ελληνόφωνη χορωδία «ElGreChor” συνεργάζεται με την «Χορτωδία», τη χορωδία κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, πάνω σε δύο συλλογές του συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη με αποκορύφωμα συναυλία με χορωδιακά έργα του Γιάννη Κωνσταντινίδη και Ελλήνων συνθετών που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ιδρύματος στις 8 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι 15.060 ευρώ.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Μαγνησίας & Σποράδων και το Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Π. Χατζηνίκου» το οποίο κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα συμμετέχει στη
συνδιοργάνωση καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες μεταφοράς των καλλιτεχνών και συντελεστών της εκδήλωσης έως του συνολικού ποσού των 1.200€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» (Βόλος, 11 Σεπτεμβρίου 2021) 
Με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» στις 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Η συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821».
Η ημερίδα έχει σκοπό να προβάλλει στο ευρύ κοινό, μέσα από τις εισηγήσεις καταξιωμένων ομιλητών, τη συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821 και θα είναι με ελεύθερη είσοδο.
Η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού της εκδήλωσης είναι 1.950 ευρώ.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, η Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» η οποία κατέθεσε σχετικό αίτημα σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ν. Ιωνίας
«γων» και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα παραχωρήσει την αίθουσα.
«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2021 – ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ» (Βελεστίνο – Μηλιές, 29-30 Μαΐου 2021) 
Με πρωτοβουλία της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) και με ευκαιρία τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διήμερη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο ««ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2021 – ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ».
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκτός της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου, εκπρόσωποι των Λεσχών Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου και Λεωνιδίου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εκδήλωσης αυτή περιλαμβάνει μοτοπορείες, επισκέψεις ιστορικών σημείων, ομιλία στο Βελεστίνο, εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Μηλεών και απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821.
Η εκδήλωση που έχει την έγκριση της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό και με την τήρηση από την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου, όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή.
Η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού της εκδήλωσης είναι 1.150 ευρώ.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) η οποία κατέθεσε σχετικό αίτημα.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα συμμετέχει στη συνδιοργάνωση καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες διατροφής των συμμετεχόντων μελών των μοτοσυκλετιστικών Λεσχών στο πλαίσιο φιλοξενίας τους στην περιοχή, έως του συνολικού ποσού των 600 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σύμφωνα με το υποβληθέν αίτημα και τις ανάγκες της εκδήλωσης.

«IOLKOS CHRISTMAS CUP 2021» Αγώνες ιστιοπλοΐας που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο τον Δεκέμβριο του 2021.  Συνδιοργανωτές είναι: Η περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων  και ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ Κ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (ΝΟΒ-Α). Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων θα καλύψει δαπάνες έως το ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500,00 €)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPTIMIST & LASER 4,7 που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 27 – 30 Μαΐου 2021.

Συνδιοργανωτές είναι: Η περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ Κ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (ΝΟΒ-Α).  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων θα καλύψει δαπάνες έως το ποσό των δυο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €)

20ο GREEK SUMMER CAMP που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο τον Ιούλιο του 2021. Συνδιοργανωτές είναι: Η περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ KANKU KYOKUSHIN ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΛΟΥ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων θα καλύψει δαπάνες έως το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση