Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ποινές και βαριά πρόστιμα για αμέλεια στην καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών
Ποινές και βαριά πρόστιμα για  αμέλεια στην καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Ποινές και βαριά πρόστιμα για αμέλεια στην καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Με φορμή την έξαρση κινητοποιήσεων της ς Υπηρεσίας  για πυρκαγιές στον ορεινό όγκο του Πηλίου και νήσων Σποράδων, για ακόμη μια φορά διαπιστώνεται η των  πολιτών , οι οποίοι προβαίνουν σε  καύσεις κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών και εν γένει εργασιών με χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

ια τα παραπάνω  τονίζονται τα εξής:

– Σε όλες τις περιπτώσεις ενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εμπρησμό από στις περιπτώσεις  αυτές.

-Σημειωτέον, ότι τα παρελθόντα έτη έχουν επιβληθεί από την   Υπηρεσία Διοικητικά , που αφορούν υποθέσεις αγροτοδασικών πυρκαγιών.

Το ύψος αυτών κυμάνθηκε από 1.500 έως 7.000 € αναλόγως την περίπτωση, ενώ το ύψος των διοικητικών προστίμων βάσει  της κείμενης  ς δύναται να αγγίξει τα 60.000€, έστω και σε πρωτόδικες αποφάσεις.

-Οι όποιες εκτελούνται στην ύπαιθρο με χρήση φλόγας, θα πρέπει να πραγματοποιούνται ως και την 30η Απριλίου,  αφού όμως ληφθούν τα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 & 2 της 9Α /2005 Πυρ/κής Διάταξης.

Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του ανωτέρω κανονισμού  διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.)

Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η εφαρμογή του νόμου είναι απόλυτη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση